Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Όμιλος Αφροβραζιλιάνικων κρουστών - BATALA SALONICA junior


Η ομάδα κρουστών Batala είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που ξεκίνησε στο Παρίσι, το 1997, από τον Βραζιλιάνο μαέστρο Giba Goncalves.

Η Samba Reggae είναι ένας ρυθμός που δημιουργήθηκε από την ανάγκη για ισότητα, κοινωνικοποίηση και αναγνώριση μεταξύ των ανθρώπων και διασκορπίστηκε σε μορφή ομάδων κρουστών από την Μπαΐα της Βραζιλίας σε πολλές μεριές του κόσμου.

Στον όμιλο αυτόν, οι μαθητές θα γνωρίσουν την ιστορία και τους βασικούς ρυθμούς της samba-reggae, θα έρθουν σε επαφή με 5 διαφορετικά είδη κρουστών, θα μάθουν τις βασικές τεχνικές κρατήματος μπακέτας-οργάνου, θα συνδυάσουν τον ρυθμό αυτό με χορευτικές κινήσεις, εμπνευσμένες από τη Βραζιλία. Στόχος είναι η παρουσία της ομάδας σε κάποια εκδήλωση του σχολείου!

Το κέρδος από τη συμμετοχή σε μία τέτοια ομάδα είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων, η ανάπτυξη της επικοινωνίας, το χτίσιμο ομαδικής κουλτούρας με τη συνειδητοποίηση των δεσμών και της αλληλεξάρτησης των μελών της, η καλλιέργεια μουσικοχορευτικών δεξιοτήτων, η επαφή με μια πρωτότυπη μουσική κουλτούρα και, κυρίως, η τόνωση της αυτοπεποίθησης.

Για να συμμετέχει κάποιος, ΔΕΝ χρειάζεται να ξέρει κρουστά, ΔΕΝ χρειάζεται να ξέρει μουσική! Το μόνο που χρειάζεται είναι η όρεξη και η διάθεση να γνωρίσει κάτι καινούριο!!!

Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας