Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2019

Club de Lecture en françaisΣτον όμιλο Ανάγνωσης στα γαλλικά, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να λειτουργούν ως συναναγνώστες – μέλη μιας παρέας. Θα συναντιούνται 1 φορά ανά δεκαπέντε μέρες, για να διαβάσουν ένα γαλλόφωνο βιβλίο από κοινού και στην συνέχεια να το συζητήσουν. Υπό την καθοδήγηση του καθηγητή-συντονιστή, θα ασχοληθούν με διάφορα είδη της γαλλόφωνης λογοτεχνίας, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά και τους προβληματισμούς τους. 

Όταν ολοκληρωθεί η ανάγνωση και η συζήτηση, οι μαθητές θα αναζητήσουν μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης όπως τραγούδια, βίντεο, κινηματογραφικές ταινίες… που «συνομιλούν» με το συγκεκριμένο γαλλόφωνο λογοτεχνικό έργο. 

Στο πλαίσιο της Λέσχης Ανάγνωσης, τα μέλη του ομίλου θα συμμετάσχουν σε μία σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις όπως επισκέψεις σε βιβλιοθήκες της πόλης, γαλλόφωνες και μη, παρακολούθηση θεατρικών ή κινηματογραφικών παραστάσεων, συζητήσεις με συγγραφείς. 

Τέλος, θα μπορέσουν να εκπροσωπήσουν το Σχολείο μας σε αγώνες Εκφραστικής και Θεατρικής ανάγνωσης στην Γαλλική Γλώσσα.Creative Writing Competition 2020-2021

Φιλολογικοί Αγώνες

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Ενημέρωση Απριλίου

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας