Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020

HMCE


Tο πρόγραμμα HARVARD MODEL CONGRESS EUROPE προσφέρει μία ασύγκριτη εκπαιδευτική εμπειρία σε ταλαντούχους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από όλο τον κόσμο. 

Κάθε χρόνο, το Πανεπιστήμιο του Harvard καλεί εκατοντάδες μαθητές να συναντηθούν σε μια μεγάλη Ευρωπαϊκή πόλη και να συνεργαστούν πάνω σε θέματα που αφορούν την αμερικανική κυβέρνηση και διεθνείς κυβερνητικούς και μη οργανισμούς καθώς και να εντρυφήσουν στο νόημα της δημοκρατικής πολιτικής διαδικασίας μέσω μιας συναρπαστικής εμπειρίας ρητορικού λόγου - διαλόγου.

Κάθε χρόνο μια έμπειρη ομάδα του Αγγλικού Τμήματος του Κολεγίου “ΔΕΛΑΣΑΛ” προετοιμάζει τα μέλη της αποστολής του διδάσκοντας την τέχνη της ρητορικής και της επιχειρηματολογίας και τεχνικές γραπτής και προφορικής παρουσίασης στην Αγγλική γλώσσα. Τέλος, ενθαρρύνει την έρευνα, τη συστηματική μελέτη και την ανάπτυξη κριτικής σκέψης. 

Σκοπός του διακεκριμένου προγράμματος είναι να προετοιμάσει τους ηγέτες του αύριο. Η αποστολή των μαθητών που συμμετέχει στο συνέδριο, η οποία συγκροτείται μετά από συνέντευξη των ενδιαφερόμενων υποψηφίων στα τέλη Αυγούστου, συναντιέται κάθε Παρασκευή, 15.00' έως 16.30’ και μετά τα Χριστούγεννα οι μαθητές συνεργάζονται ατομικά με τον υπεύθυνο καθηγητή της επιτροπής στην οποία ανήκουν. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κολέγιο “ΔΕΛΑΣΑΛ” και η ομάδα του HMCE αριθμεί 35 πρώτες θέσεις και 38 υποτροφίες για το συνέδριο του Harvard.

Ενημέρωση Μαΐου


Creative Writing Competition 2020-2021

Φιλολογικοί Αγώνες

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας