Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Proficiency και Lower Club



Το Proficiency Club του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» λειτουργεί με εξαιρετική επιτυχία τα τελευταία 6 χρόνια και προετοιμάζει μαθητές Λυκείου για την απόκτηση του ανώτατου πτυχίου στην Αγγλική γλώσσα μέσα σε μια σχολική χρονιά. 

Τα μαθήματα, που διδάσκονται από έμπειρους καθηγητές που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στοχεύουν στην καλλιέργεια και ανάπτυξη των προφορικών και γραπτών δεξιοτήτων των μαθητών μέσα από ακαδημαϊκά κείμενα και συζητήσεις, καθώς και στη μελέτη και παρουσίαση των γεγονότων της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής παγκόσμιας επικαιρότητας. 

Μεγάλη έμφαση δίνεται στην εκμάθηση τεχνικών του γραπτού λόγου, στον εμπλουτισμό του λεξιλογίου, στην αποσαφήνιση των λεπτών γραμματικών αποχρώσεων, στην κατανόηση  προφορικών ομιλιών και συνομιλιών και στη σύνθεση, στην ανάλυση και εξαγωγή συμπερασμάτων μέσα από τον αυθεντικό γραπτό και προφορικό λόγο.

Ένα Σάββατο κάθε μήνα οι μαθητές προσέρχονται στο σχολείο και συμμετέχουν σε μια εξέταση προσομοίωσης, με σκοπό να κατανοήσουν και να εξοικειωθούν με τις απαιτήσεις της αυθεντικής εξέτασης.

Lower Club
Απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που αισθάνονται πως η προετοιμασία του σχολείου δεν τους αρκεί ή έχουν αποτύχει σε προηγούμενες προσπάθειες και επιδιώκουν να αποκτήσουν το πτυχίο, πριν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

Τα μαθήματα, που διδάσκονται από έμπειρους καθηγητές που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στοχεύουν στην καλλιέργεια και ανάπτυξη των βασικών προφορικών και γραπτών δεξιοτήτων των μαθητών, στην κάλυψη αδυναμιών και στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους αναφορικά με την επικοινωνία, την κατανόηση και τη συμμετοχή σε εξετάσεις. 

Μεγάλη έμφαση δίνεται στην εκμάθηση τεχνικών του γραπτού λόγου, στον εμπλουτισμό του λεξιλογίου, στην αποσαφήνιση, εξάσκηση και εμπέδωση των γραμματικών φαινομένων , στην κατανόηση  προφορικών ομιλιών και συνομιλιών και στη σύνθεση, στην ανάλυση και εξαγωγή συμπερασμάτων μέσα από τον αυθεντικό γραπτό και προφορικό λόγο.

Ένα Σάββατο κάθε μήνα οι μαθητές προσέρχονται στο σχολείο και συμμετέχουν σε μια εξέταση προσομοίωσης, με σκοπό να κατανοήσουν και να εξοικειωθούν με τις απαιτήσεις της αυθεντικής εξέτασης. 



Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας