Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Conseil des Jeunes Citoyens


«Από τις αντιθέσεις και τις συγκρούσεις των γνωμών αναπηδά η αλήθεια»

Honoré de Balzac

Η Μαθητική Συνάντηση Δημόσιου Λόγου στα Γαλλικά οργανώνεται και διεξάγεται από το τμήμα Γαλλικών Σπουδών, κάθε Μάρτιο, στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού συγκροτήματος «ΔΕΛΑΣΑΛ».

Ο πετυχημένος διαγωνισμός που έχει εγκριθεί από τη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ και ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, με αριθμό πρωτοκόλλου: Φ15/128770/Δ2 (8/11/2023), είναι μοναδικός στην Ελλάδα για τη ρητορική στα γαλλικά και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές από τον Έβρο μέχρι την Πελοπόννησο να θέσουν τις προτάσεις τους πάνω σε επίκαιρα και φλέγοντα θέματα της αστικής ζωής.

Πρόκειται για την προσομοίωση στα γαλλικά μιας Ανοιχτής Συνεδρίασης Δημοτών που απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και τους θέτει σε ρόλο ενεργού πολίτη!

Η πρωτοτυπία του «Conseil des Jeunes Citoyens» βρίσκεται τόσο στον συνδυασμό τριών ειδών δημόσιου λόγου όσο και στον ρόλο του κοινού που ψηφίζει τον πιο πειστικό μαθητή-Ομιλητή και έτσι συμβάλλει στη διάκριση «Jeune Citoyen» και «Jeune Orateur». Το «Conseil des Jeunes Citoyens» είναι, επίσης, μια πρόκληση ουσιαστικής συνεργασίας, στην οποία ανταποκρίνονται εκατοντάδες μαθητές από όλη την Ελλάδα, σε ρόλο Ομιλητή, Μέντορα και Γραμματέα. Σημαντικοί αρωγοί στον διαγωνισμό αυτόν είναι η ομάδα εθελοντών αποφοίτων του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής και πολλοί φορείς.

 


 

Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην 11η Μαθητική Συνάντηση Δημόσιου Λόγου στα Γαλλικά, «Conseil des Jeunes Citoyens» (Συμβούλιο Νέων Πολιτών), που θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου, το Σάββατο, 9 Μαρτίου 2024.

Η Μαθητική Συνάντηση Δημόσιου Λόγου στα Γαλλικά, «Conseil des Jeunes Citoyens», με αριθμό πρωτοκόλλου Φ15/128770/Δ2, της ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, προσομοιώνει μια Ανοιχτή Συνεδρίαση Δημοτών και ζητάει από τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου να πάρουν θέση σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, να προτείνουν λύσεις και να τις υπερασπιστούν.

Σε αυτό το σχολικό περιβάλλον υψηλού επικοινωνιακού επιπέδου, οι μαθητές εφαρμόζουν τεχνικές επιχειρηματολογίας, για να παράγουν ικανό δημόσιο λόγο. Οι μαθητές, σε ρόλο Ομιλητή, Μέντορα, ή Χρονομέτρη-Αγγελιοφόρου, ανακαλύπτουν τα οφέλη του διαλόγου και της συνεργασίας και προωθούν τις απόψεις τους. Οι αγωνιζόμενοι χρησιμοποιούν τη δύναμη της αμφισβήτησης, αξιοποιούν τον δυναμισμό τους, τη γοητεία του λόγου τους και τις γνώσεις τους στη γαλλική γλώσσα σε έναν νέο ρόλο: αυτόν του ενεργού πολίτη!



Δηλώσεις συμμετοχής

Δήλωση 5: ΔΔΕ (Για αποθήκευση του αρχείου κάντε δεξί κλικ πάνω στον σύνδεσμο και επιλέξτε "Αποθήκευση συνδέσμου ως.." )


Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας