Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

CLUB ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥΜετά την πάρα πολύ πετυχημένη παράσταση , στα γαλλικά, HOMO INFORMATICUS, το CLUB Γαλλόφωνου Θεάτρου του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» είναι και πάλι εδώ και περιμένει τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, για να τους ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο του θεάτρου!

Τα πιο διάσημα έργα κλασικών και σύγχρονων γαλλόφωνων θεατρικών συγγραφέων παίρνουν σάρκα και οστά, ενώ οι μαθητές μας μαθαίνουν με τον πιο ελκυστικό και διασκεδαστικό τρόπο την τέχνη της υποκριτικής και του χορού, σε συνδυασμό με οδηγίες για τη σωστή άρθρωση και στάση σώματος.

Από τον Απρίλιο του 2014, το Κολέγιο « ΔΕΛΑΣΑΛ » Θεσσαλονίκης ανήκει στο Διεθνές Δίκτυο Εφηβικού Γαλλόφωνου Θεάτρου ARTDRALA και θα συμμετέχει κάθε 2 χρόνια σε Διεθνή Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Θεάτρου. Σε αυτά τα Φεστιβάλ, οι μαθητές μας, εκτός από την ευκαιρία που θα έχουν να ανεβάσουν τη δική τους θεατρική παράσταση, σε γαλλόφωνο έδαφος, θα μπορέσουν να συμμετάσχουν σε θεατρικά εργαστήρια στα γαλλικά!

Αξίζει να σημειωθεί πως το Κολέγιο « ΔΕΛΑΣΑΛ » Θεσσαλονίκης είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Δίκτυο ARTDRALA και ο μοναδικός αρμόδιος Διεξαγωγής Γαλλόφωνου Θεατρικού Φεστιβάλ σε ελληνικό έδαφος!

Ήδη, για το 2015, έχουμε πάρει έγκριση για τη συμμετοχή του Κολεγίου μας στο 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Εφηβικού Θεάτρου στη Γάνδη, του Βελγίου, με την παράσταση HOMO INFORMATICUS, όπου και ο συγγραφέας του έργου, Charles Istace, θα έρθει να γνωρίσει και να χειροκροτήσει τους μαθητές μας!

Πηνελόπη Σταυρίδου

Υπεύθυνη Γαλλόφωνου Θεατρικού Ομίλου Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ενημέρωση Μαΐου


Creative Writing Competition 2020-2021

Φιλολογικοί Αγώνες

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας