Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015

Conseil des Jeunes Citoyens


Η Μαθητική Συνάντηση, «Conseil des Jeunes Citoyens» καθιερώθηκε ως Διαγωνισμός Δημόσιου Λόγου στα γαλλικά, με την έγκριση της ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ και με αριθμό πρωτοκόλλου : 211207/Δ2. 

Η Μαθητική Συνάντηση, «Conseil des Jeunes Citoyens», προσομοιώνει μια Ανοιχτή Συνεδρίαση Δημοτών, τοποθετεί τους μαθητές σε ρόλο ενεργού πολίτη και τους ωθεί να εφαρμόσουν τεχνικές ρητορικού λόγου, Αυθόρμητου και Προσχεδιασμένου Μονόλογου, Διττού και Προτρεπτικού Λόγου. Οι μαθητές σε ρόλο Μέντορα, Ομιλητή, Δημοσιογράφου, Αγγελιοφόρου ή Χρονομέτρη, αξιοποιούν τον δυναμισμό της ηλικίας τους, την εκφραστική δύναμη του λόγου τους και τις γνώσεις τους στη γαλλική γλώσσα. 

Σε αυτό το πλαίσιο και ακολουθώντας τη λογική του Honoré de Balzac: «Από τις αντιθέσεις και τις συγκρούσεις των γνωμών αναπηδά η αλήθεια», οι Μαθητές-Ομιλητές παίρνουν δημόσια θέση σε επίκαιρα θέματα κοινωνικής πολιτικής, προτείνουν λύσεις και τις υπερασπίζονται, ώστε να διακριθούν και να λάβουν το Βραβείο «Prix du Jeune Citoyen». 

Δικαίωμα συμμετοχής στη Μαθητική Συνάντηση, «Conseil des Jeunes Citoyens», έχουν οι μαθητές Α’, Β’, Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου, Δημόσιων, Ιδιωτικών Σχολείων και Φροντιστηρίων της Ελλάδας, που έχουν γνώσεις γαλλικής γλώσσας επιπέδου Α2 – Β2, χωρίς να είναι απαραίτητη η πιστοποίηση του συγκεκριμένου επιπέδου γνώσης. Τις Μαθητικές Συναντήσεις παρακολουθούν σχολικοί σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί, γονείς, φοιτητές, Ακαδημαϊκοί των Ανώτερων Ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι της Γαλλοφωνίας.


Creative Writing Competition 2020-2021

Φιλολογικοί Αγώνες

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Ενημέρωση Απριλίου

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας