Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Όμιλος ραδιοφώνου



Τι είναι το μαθητικό διαδικτυακό ραδιόφωνο

Το μαθητικό ραδιόφωνο European School Radio (http://esradio.mysch.gr) είναι διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός που φιλοξενείται από τις υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Εντάσσεται σε μια ευρύτερη εκπαιδευτική φιλοσοφία, η οποία προωθεί το σχολείο ως χώρο δημιουργίας και έκφρασης. Ο βασικότερος στόχος του είναι η κάλυψη των αναγκών και η προβολή των δραστηριοτήτων που αναπτύσσουν οι μαθητές/τριες κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας και ηλικίας. Οι παραγόμενες εκπομπές προσφέρουν ενημέρωση, ψυχαγωγία, διασκέδαση και, παράλληλα, γίνεται εκπαιδευτική αξιοποίηση αυτών.

Οι μαθητές έχουν τη δική τους φωνή

Με γνωστικό εργαλείο το ραδιόφωνο, οι μαθητές ασκούνται στην ελεύθερη έκφραση και προβολή των ιδεών και στη διάχυση των παραγόμενων από τη σχολική κοινότητα πολιτιστικών προϊόντων. Μέσα από την ενεργό συμμετοχή και τη συνεργασία, η εκπαιδευτική κοινότητα βιώνει τη διαπολιτισμικότητα, ο μαθητής αισθάνεται πολίτης του κόσμου.

Μέσα από το σχολείο οι μαθητές μυούνται στη διαδικασία παραγωγής ραδιοφωνικής εκπομπής, η οποία εξασφαλίζει την υπευθυνότητα των μαθητών ως προς την προετοιμασία και παρουσίαση ενός έργου. Προωθείται η ομαδοσυνεργατικότητα με το ισχυρό κίνητρο της ακρόασης από συνομηλίκους σε όλη τη χώρα. Ενισχύεται η επικοινωνία με μαθητές άλλων σχολείων σε πανελλήνια κλίμακα, εφόσον έχουν προσκληθεί στην εκπομπή, ώστε να συζητήσουν για κοινωνικά θέματα που τους αφορούν.

 Οι μαθητές μας κάνοντας τη δική τους ραδιοφωνική εκπομπή αναλαμβάνουν τον ρόλο του ραδιοφωνικού παραγωγού και ανακαλύπτουν, μαθαίνουν, παρουσιάζουν, ενημερώνουν και ψυχαγωγούν, με τον πιο διαδραστικό τρόπο, στα ηλεκτρονικά μέσα!

Η ραδιοφωνική ομάδα αποκτά το δικό της προφίλ στο European School Radio.
Έχει μοναδικό όνομα, δικό της διαφημιστικό ραδιοφωνικό σποτ, προετοιμάζει τη δομή της εκπομπής, κάνει την ηχογράφηση, μετά το πέρας των μαθημάτων, σε τακτική βάση και  προσκαλεί συμμαθητές και φίλους στην εκπομπή της! Ακόμα, οι μαθητές καλύπτουν ραδιοφωνικά και πολιτιστικά γεγονότα που τους κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

 Με την εγγραφή τους στον Όμιλο οι μαθητές εργάζονται εξ αποστάσεως στην προετοιμασία των θεμάτων τους και συμμετέχουν σε τηλεδιασκέψεις με τους Υπεύθυνους καθηγητές για τη βελτίωση των εκπομπών τους.

Τέλος, η ραδιοφωνική ομάδα έχει τη μονόωρη διαδικτυακή ψυχαγωγική εκπομπή «ΔΕΛΑΣΑΛονικείς» με ποικίλη θεματολογία κάθε δεύτερη εβδομάδα. 

 

Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας