Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Science+


ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑ +

Το συγκεκριμένο club αφορά μαθητές που θέλουν να ασχοληθούν με βιολογία υψηλού επιπέδου, γι’ αυτό και απευθύνεται σε μαθητές της Γ΄ γυμνασίου, Α΄ και Β΄ λυκείου. Τα παιδιά του club θα μυηθούν σε βαθύτερα μονοπάτια της επιστήμης της βιολογίας, θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε θεωρητικό αλλά και πειραματικό επίπεδο, ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν με επιτυχία στις υψηλές απαιτήσεις διαγωνισμών, αλλά και συνεδρίων. Πιο συγκεκριμένα, θα γίνει μεθοδική προετοιμασία για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και οι νικητές του οποίου συμμετέχουν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Βιολογίας. Στο πλαίσιο της επιστημονικής περιπλάνησής μας, θα επισκεφτούμε κάποιες σχολές του Α.Π.Θ., όπως την Ιατρική, την Κτηνιατρική , το Βιολογικό και τη Φαρμακευτική σχολή, θα μιλήσουμε με Καθηγητές των σχολών αυτών, θα δούμε πειράματα βιοτεχνολογίας και μοριακής βιολογίας, καλλιέργειες κυττάρων και βλαστοκυττάρων και θα ξεναγηθούμε στις εγκαταστάσεις των πειραματόζωων του Α.Π.Θ. Επιπρόσθετα, θα σχεδιάσουμε τα δικά μας πειράματα, ώστε να συμμετέχουμε σε μαθητικά συνέδρια, όπου και θα τα παρουσιάσουμε σαν πρωτότυπες εργασίες!

Η Βιολογία είναι η επιστήμη του παρόντος και του μέλλοντος… Ελάτε, λοιπόν, να την ανακαλύψουμε!

Καρατζάς Δημήτρης



ΟΜΙΛΟΣ ΦΥΣΙΚΗ +

Στον όμιλο αυτό δίνουμε προσοχή στην πειραματική πλευρά της φυσικής.

Έτσι, πρώτος μας στόχος είναι η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων που αφορούν την οργάνωση και διεξαγωγή ενός πειράματος.

Δεύτερος στόχος είναι η παρουσία μας σε μαθητικά συνέδρια και διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (European Union Contest for Young Scientist, InGenious , SCIENTIX, European Union Science Olympiad – EUSO κ.λπ.). Κάποιοι από αυτούς τους διαγωνισμούς έχουν και έπαθλα, τα οποία μπορεί να είναι χρηματικά ή να καλύπτουν π.χ. τα έξοδα για τη μετάβαση και διαμονή στη χώρα στην οποία γίνεται ο διαγωνισμός.

Τρίτος στόχος είναι η διοργάνωση επισκέψεων σε χώρους, όπου η επιστήμη της Φυσικής βρίσκει πραγματική εφαρμογή, όπως πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (ΑΠΘ, Noesis, CERN, Ινστιτούτο Max Planck, εργοστάσιο Ferrari κ.λπ.).

Ταυτόχρονα, για κάποιους/ες που ενδιαφέρονται για φυσική υψηλού επιπέδου, θα υπάρχει προετοιμασία για τον διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

Η εμπειρία που θα αποκτηθεί από όλες αυτές τις δραστηριότητες θα φανεί πολύ χρήσιμη, όχι μόνο στην κατανόηση των επιστημονικών εννοιών, αλλά θα αποτελέσει και ένα πολύ καλό συστατικό στο βιογραφικό όσων ενδιαφέρονται για σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Ντιγκμπασάνης Γεώργιος



ΟΜΙΛΟΣ ΠΕIΡΑΜΑΤΩΝ ΧΗΜΕΙΑΣ - ΧΗΜΕΙΑ+



Ο όμιλος πειραμάτων χημείας - χημεία + έχει ως βασικό στόχο να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές του σχολείου μας να ανακαλύψουν, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον μαγικό κόσμο της χημείας. Για να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο, τα μέλη του ομίλου θα συμμετέχουν στις παρακάτω δραστηριότητες:

α) οργάνωση, διαμόρφωση και λειτουργία ενός εργαστηρίου χημείας

β) οργάνωση και πραγματοποίηση εκπαιδευτικών εκδρομών

γ) προετοιμασία για διαγωνισμούς χημείας

δ) εκπαιδευτικά παιχνίδια

ε) μελέτη και παρουσίαση πειραμάτων χημείας σε εκδηλώσεις, συνέδρια και διαγωνισμούς, εγχώριους και διεθνείς.

Γαβριήλ Δημήτρης

Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας