Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Επίσκεψη του Τουρκικού λασαλιανού σχολείου Saint-Joseph

 


Λίγες μέρες πριν την έναρξη των διακοπών του Πάσχα υποδεχθήκαμε στο σχολείο μας μια αποστολή 14 Τούρκων μαθητών και 3 εκπαιδευτικών από το αδελφό σχολείο μας Saint-Joseph Fransiz Lisesi, στην Κωνσταντινούπολη.

Οι Τούρκοι μαθητές παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία την αγγλόφωνη θεατρική παράσταση 12 Angry Men και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την γαλλόφωνη παράσταση Ados sur Tik Tok, parents qui deblok από τους μαθητές του ΔΕΛΑΣΑΛ. Μεγάλη εμπειρία γι’ αυτούς στάθηκε η ενεργή συμμετοχή τους στο Senior Debate Club του σχολείου μας. Τούρκοι και Έλληνες μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και, με την καθοδήγηση των μαθητών του Σχολείου μας, συγκρούστηκαν με τα ρητορικά τους ξίφη προκειμένου να αποδείξουν αν:

1. Money is essential in order to achieve happiness.

2. Schools should take only disciplined students on school trips. 

Στην διάρκεια της επίσκεψής τους στη Θεσσαλονίκη η τουρκική αποστολή ξεναγήθηκε στα βυζαντινά μνημεία της πόλης και δοκίμασε την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. 

Η επίσκεψη του Saint-Joseph Fransiz Lisesi στο ΔΕΛΑΣΑΛ μετέφερε για πολλοστή φορά το μήνυμα στους μαθητές των δυο σχολείων πως ανήκουμε σε μια μεγάλη παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα με κοινή παιδεία, δράση και όραμα. 


Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας