Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Στο νησί των Φαιάκων

 


Μια αξέχαστη εμπειρία γεμάτη γνώση και διασκέδαση βίωσαν οι μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Λυκείου στην τετραήμερη εκδρομή τους στην Κέρκυρα.

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε παιδιά και συνοδούς στην Ηγουμενίτσα, όταν έμαθαν πως θα ταξίδευαν μαζί με την Ολυμπιακή Φλόγα. Με την άφιξή τους στο νησί είδαν την Αφή της και, φυσικά, φωτογραφήθηκαν με αυτή! Στην Κέρκυρα, τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην Παλαιόπολη και να επισκεφτούν τη θερινή έπαυλη Mon Repo με τους εντυπωσιακούς κήπους της, να βιώσουν την καθημερινή ζωή των ευγενών Κερκυραίων του 19ου αιώνα επισκεπτόμενοι το «Casa Parlante»,να ενημερωθούν για τον τρόπο παραγωγής του κουμ κουατ στο εργοστάσιο «Μαυρομμάτης» στην Παλαιοκαστρίτσα,  ενώ από το πρόγραμμα δεν έλειψαν οι βόλτες στα μαγευτικά καντούνια, το παλαιό Φρούριο, την πλατεία Σπιανάδα και τον πεζόδρομο Λιστόν, όπου ενθουσιάστηκαν από τα μεγαλοπρεπή αρχοντικά με τις χαρακτηριστικές καμάρες τους. Η μαγευτική θέα από το Κανόνι, το Ποντικονήσι και το ιδιαίτερο αεροδρόμιο του νησιού εντυπωσίασε τα παιδιά, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον είχε και η επίσκεψη στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, μοναδικό στα Βαλκάνια.  Ιδιαίτερες στιγμές της εκδρομής αποτέλεσαν οι επισκέψεις στη Μονή Βλαχερνών και στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, στις οποίες οι μαθητές και μαθήτριες με ιδιαίτερο σεβασμό παρακολούθησαν τις ξεναγήσεις. 

Τα πανέμορφα μέρη σε συνδυασμό με την βραδινή διασκέδαση, γέμισαν έντονα συναισθήματα όλα τα παιδιά και δημιούργησαν μοναδικές εμπειρίες τόσο στους μαθητές όσο και στους συνοδούς τους. 

Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας