Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Η γαλλόφωνη θεατρική ομάδα ταξιδεύει…

 


Η γαλλόφωνη θεατρική ομάδα του Κολεγίου “ΔΕΛΑΣΑΛ” παρουσίασε τη σπαρταριστή κωμωδία των Franck Duarte, Pierre Léandri και Enver Recepovic Ados sur TikTok, parents qui déblok, την Τρίτη, 16 Απριλίου στις 10:30, στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 1ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, το οποίο διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς πλήθος σχολείων παρουσίασαν τη δουλειά τους στο φεστιβάλ, ενώ ακόμα μεγαλύτερο κοινό είχε την τύχη να παρακολουθήσει ποιοτικές παραστάσεις, με βασικό άξονα τη μαθητική δημιουργία.

Η παράσταση του Κολεγίου μας, την οποία παρακολούθησαν οι μαθητές της Α’ Λυκείου, γονείς, καθώς και το 3ο Γ.Ε.Λ. Ευόσμου, είχε ιδιαίτερη επιτυχία, προσφέροντας σε όλους τους συντελεστές την επιβράβευση που τους άξιζε. Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και ανταποκρίθηκαν στις υψηλές προσδοκίες του κοινού. Η ευρηματική σκηνοθεσία, οι φωτισμοί, οι μουσικές επιλογές, καθώς και η υποκριτική των συντελεστών δημιούργησαν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα, η οποία μέσα από κωμικές καταστάσεις, παράδοξα και παρεξηγήσεις, οδήγησε το κοινό σε άφθονο γέλιο αλλά και σε προβληματισμό για τη φύση της εφηβείας. Το κοινό χειροκρότησε με ενθουσιασμό το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, ενθαρρύνοντας την ομάδα για τη συνέχεια.

Η παράσταση επαναλήφθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 22 και 23 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κολεγίου “ΔΕΛΑΣΑΛ”. Το κοινό πλημμύρισε τον χώρο, όπου μαθητές του Γυμνασίου, του Δημοτικού, γονείς και συγγενείς, καθώς και η θεατρική ομάδα του Γαλλικού Λασαλιανού Λυκείου Saint-Joseph της Κωνσταντινούπολης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εξαιρετική παράσταση αξιώσεων. Η σκηνοθετική ματιά του κ. Κυριάκου Δανιήλ, Θεατρολόγου του Κολεγίου, και της κ. Πηνελόπης Σταυρίδου, καθηγήτριας γαλλικής γλώσσας του Κολεγίου, οι ατμοσφαιρικοί φωτισμοί, οι άρτιες μουσικές επιλογές, ο συντονισμός καθώς και η άψογη υποκριτική των συντελεστών αποζημίωσαν τους θεατές, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να γελούν και να χειροκροτούν τους ηθοποιούς. Αυτή ήταν η επιβράβευση της θεατρικής ομάδας για την όλη προσπάθειά της και η ικανοποίηση της ανάγκης της για ποιοτικό θέατρο.



Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας