Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

World Leaders in Debate


HARVARD MODEL CONGRESS EUROPE MADRID 2015Για δέκατη συνεχή χρονιά, το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» και το Τμήμα Αγγλικών Σπουδών συμμετείχε στο Παγκόσμιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ρητορικής και Αντιλογίας HARVARD MODEL CONGRESS EUROPE, που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη, από 13 έως και 17 Μαρτίου.

Με τις ευχές και τις σκέψεις όλων σας, οι μαθητές μας, εξοπλισμένοι με αυτοπεποίθηση και πειθώ και με όπλα τη δύναμη του λόγου και της σκέψης, απέσπασαν 4 πρώτα βραβεία και βρέθηκαν για άλλη μια χρονιά στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Όπως σας έχουμε ήδη αναφέρει, εδώ και 25 χρόνια, το πρόγραμμα αποτελεί μια από τις κορυφαίες μαθητικές διοργανώσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη και φέτος πάνω από 580 μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου, επί 3 συνεχόμενες ημέρες, επιχειρηματολόγησαν, συνεργάστηκαν και δούλεψαν σκληρά. Ο κάθε μαθητής έχει αποκτήσει από το Συνέδριο:

· Υψηλή αυτοεκτίμηση και ηγετικές ικανότητες (οργάνωση και καθοδήγηση ομάδας)

· Κατανόηση της λειτουργίας της δημοκρατίας

· Ευχέρεια στη χρήση του δημοσίου λόγου και στις γραπτές παρουσιάσεις (άρθρα, νομοσχέδια0

· Την ικανότητα να συνεργάζεται εκεί όπου υπάρχει έντονη αντιπαράθεση

Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές να ανοίξουν τους ορίζοντές τους, να μάθουν καλύτερα τον κόσμο που τους περιμένει, να συμμετέχουν στα κοινά και να αποκτήσουν εμπεριστατωμένη άποψη για τα γεγονότα του Σήμερα και τις προκλήσεις του Αύριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 10 τελευταία χρόνια το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» έχει κερδίσει 17 υποτροφίες και 21 φορές την 1η θέση στον διαγωνισμό HARVARD MODEL CONGRESS EUROPE.

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας. Είμαστε περήφανοι για τις επιτυχίες τους.Creative Writing Competition 2020-2021

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Ενημέρωση Οκτωβρίου

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας