Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

2η Μαθητική Συνάντηση Δημόσιου Λόγου στα Γαλλικά


Conseil des Jeunes Citoyens 


Το Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015 έγινε στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» η 2η Μαθητική Συνάντηση Δημόσιου Λόγου στα Γαλλικά «Conseil des Jeunes Citoyens», που προσομοιώνει μια Ανοιχτή Συνεδρίαση Δημοτών

Σε ένα σχολικό περιβάλλον υψηλού επικοινωνιακού επιπέδου, 70 μαθητές πήραν δημόσια θέση σε επίκαιρα θέματα κοινωνικής πολιτικής της Θεσσαλονίκης, πρότειναν λύσεις και τις υπερασπίστηκαν. Σε αυτό το πλαίσιο, οι μαθητές σε ρόλο Ομιλητή, Μέντορα, Αγγελιοφόρου, Δημοσιογράφου ή Χρονομέτρη ανακάλυψαν τα οφέλη του διαλόγου και ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση της ουσιαστικής συνεργασίας.

Εξαιρετικά μεγάλη ήταν η συμμετοχή των μαθητών, φοιτητών και καθηγητών, ενώ την διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Σχολικοί Σύμβουλοι κ. Χρυσάφη και κ. Ρουμπίδης, οι καθηγήτριες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ. Κιγιτσιόγλου-Βλάχου και κ. Μουσούρη, η Ιππότης του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα 2014 κ. Σαχπάζη, η υποψήφια διδάκτορας στις Διδακτικές της Πολυγλωσσίας κ. Γάτση, ο τοπικός Σύμβουλος του Δήμου Νεάπολης Συκεών, κ. Αλεξανδρίδης και πολλοί γονείς και συμμαθητές των διαγωνιζομένων.

Τα αγωνίσματα στα οποία έλαβαν μέρος οι μαθητές-Ομιλητές ήταν ο Αυθόρμητος και Προσχεδιασμένος Λόγος, ο Διττός και Προτρεπτικός Λόγος και τα 6 Βραβεία «Jeune Citoyen» πήραν οι μαθητές :

Γιαννουδάκου Εμμανουέλα, Ελληνογαλλική Σχολή Saint-Paul, Πειραιά

Καραβασίλη Ειρήνη, Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, Θεσσαλονίκης

Οργιανέλη Τριανταφυλλιά, 4ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, Θεσσαλονίκης

Σπηλιώτη Νίκη, Λεόντειος Νέας Σμύρνης, Αθήνας

Τσάχαλη Παναγιώτα, Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» , Θεσσαλονίκης

Χατζηιωαννίδης Πέτρος, Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» , Θεσσαλονίκης

Τα θερμά σχόλια όλων των συμμετεχόντων και του κοινού, η φιλική ατμόσφαιρα και η εξαιρετική συνεργασία επιβεβαίωσε τη λογική του Honoré de Balzac: «Από τις αντιθέσεις και τις συγκρούσεις των γνωμών αναπηδά η αλήθεια», την οποία ακολουθεί η Μαθητική Συνάντηση Δημόσιου Λόγου στα Γαλλικά.

Τη διοργάνωση του «Conseil des Jeunes Citoyens», του πρώτου εγκεκριμένου διαγωνισμού δημόσιου λόγου στα γαλλικά έχει το Τμήμα Γαλλικών Σπουδών του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» και υπεύθυνη είναι η καθηγήτρια κ. Σοφία Πασχαλούδη.
 

Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας