Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

Συμμετοχή των μαθητών της Β’ και Γ’ Γυμνασίου στη δράση «Getcoding.gr»


Οι μαθητές των τάξεων Β’ και Γ’ Γυμνασίου, κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Πληροφορικής, συμμετείχαν στη δράση «Getcoding», μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία, που έχει ως στόχο να φέρει τους μαθητές πιο κοντά στον Προγραμματισμό, μέσα από μια σειρά εκπαιδευτικών εργαλείων και δραστηριοτήτων.


Kατά την παραμονή τους στο εργαστήριο πληροφορικής, οι μαθητές χρησιμοποίησαν τους υπολογιστές με έναν δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο, μαθαίνοντας να γράφουν κώδικα, να δημιουργούν απλά παιχνίδια και ιστοσελίδες.

Ήρθαν σε επαφή με τις βασικές έννοιες και δομές του προγραμματισμού, όπως οι επαναλήψεις, οι υποθέσεις (conditionals), οι ερωτήσεις και τα διαγράμματα ροής, ενώ ανέπτυξαν δεξιότητες, όπως η επίλυση προβλημάτων, η κριτική σκέψη, η λογική, η δημιουργικότητα καθώς και η αλγοριθμική σκέψη.


Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Getcoding.gr, θα διεξαχθούν σχολικές επισκέψεις, ενημερωτικά σεμινάρια και workshops σε πολλές περιοχές της Ελλάδος, μέσα από τα οποία οι εκπαιδευτές του Getcoding θα παρέχουν στοχευμένη ενημέρωση στους νέους για τον Προγραμματισμό και τις προοπτικές του.

Το Getcoding υλοποιείται από τo Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) τη Microsoft Ελλάς και την PEOPLECERT (ECDL).

Creative Writing Competition 2019-2020

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Ενημέρωση Φεβρουαρίου

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας