Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Διεθνή προγράμματα για εκπαιδευτικούς

 
The Indiana University School of Education & Global Gateways and College De La Salle of Thessaloniki

Proud partners in global education

Το Global Gateway είναι ένα πρόγραμμα πολιτιστικής εμβάθυνσης για Εκπαιδευτικούς.

Οι σπουδαστές στον τομέα της εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα των Η.Π.Α. περνούν ένα εξάμηνο μακριά από το Bloomington, Indiana, για να αποκτήσουν διδακτική εμπειρία στον πραγματικό κόσμο. Η άκαμπτη δομή των περισσότερων προγραμμάτων κατάρτισης των εκπαιδευτικών καθιστά δύσκολο για τους σπουδαστές να λάβουν μέρος σε μια εμπειρία παραδοσιακής μελέτης στο εξωτερικό. Ωστόσο, αυτό το είδος της εμβάθυνσης στον πολιτισμό και στην κουλτούρα ενός ξένου λαού είναι ζωτικής σημασίας για τους μελλοντικούς εκπαιδευτικούς, επειδή τους βοηθά να αναπτύξουν την ευελιξία και την προοπτική να συνεργαστούν επιτυχώς με μαθητές από διαφορετικές κουλτούρες, στις τάξεις που θα αναλάβουν, όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Το Global Gateway για Εκπαιδευτικούς είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Indiana University, School of Education και έχει σχεδιαστεί, για να δώσει στους μαθητές των αμερικανικών τάξεων αυτές τις πολυπολιτισμικές εμπειρίες των φοιτητών, ενώ παράλληλα ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις του Πανεπιστημίου, για να ολοκληρώσουν οι φοιτητές τις σπουδές τους και να πάρουν πτυχίο. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να κάνουν την πρακτική τους εξάσκηση ως εκπαιδευτικοί σε πολυπολιτισμικά προγράμματα, που πραγματοποιούνται στο Σικάγο, τη Νοτιοδυτική Αμερική, και σε 18 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα της πολιτιστικής εμβάθυνσης αναγνωρίζεται ως ένα από τα πιο αυστηρά και καινοτόμα, για την εμπειρία πρακτικής εξάσκησης σε σχολεία του εξωτερικού. Έχει πάρει τις παρακάτω διακρίσεις:
- Διεθνές Βραβείο για Καινοτόμες Πρακτικές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
- Αριστείο στη Διεθνή Εκπαίδευση από το Ίδρυμα Goldman Sachs
- Βραβείο AACTE για καλές πρακτικές στην Παγκόσμια και Διεθνή Εκπαίδευση Καθηγητών

Οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τριών διαφορετικών προγραμμάτων:
1. Overseas, με πρακτική άσκηση των φοιτητών στην Αυστραλία, Κίνα, Κόστα Ρίκα, Εκουαδόρ, Αγγλία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ινδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Κένυα, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Ρωσία, Σκωτία, Ισπανία, Τουρκία και Ουαλία
2. Navajo Nation, με τοποθετήσεις σε Navajo (Ινδιάνικους) καταυλισμούς στην Αριζόνα, Νέο Μεξικό ή Γιούτα
3. Urban, με τοποθετήσεις σε Δημόσια Σχολεία του Σικάγο

Κάθε πρόγραμμα Global Gateway είναι συχνά μια δύσκολη εμπειρία για τους συμμετέχοντες. Οι φοιτητές καλούνται να περάσουν τουλάχιστον οκτώ εβδομάδες μακριά από το Bloomington, εργάζονται πολλές ώρες και πρέπει να προσαρμοστούν γρήγορα στις άγνωστες κουλτούρες. Η συμμετοχή απαιτεί τη δέσμευση δύο ετών, που αρχίζει με μια προπαρασκευαστική φάση, η οποία περιλαμβάνει μηνιαία μαθήματα, αναγνώσεις και ένα εργαστήριο, με αποκορύφωμα την εμπειρία των φοιτητών στην άσκηση των εκπαιδευτικών καθηκόντων.

Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» συνεργάζεται για δεύτερη χρονιά με το Indiana University, U.S.A. εντάσσοντας το πρόγραμμα «Πολιτιστικής Εμβάθυνσης» στη σχολική ζωή.

Από τη Δευτέρα, 16 Μαρτίου και μέχρι την Παρασκευή, 22 Μαΐου, οι κυρίες Michal Strawn και Sophia Rigopoulos θα βρίσκονται στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» και θα συνεργάζονται με το τμήμα Αγγλικών Σπουδών, τόσο στο πλαίσιο της σχολικής τάξης όσο και σε εξωσχολικές δραστηριότητες.

Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ», πρωτοπόρο για μια ακόμη φορά, υιοθετεί καινοτόμες δράσεις, με στόχο την ομαλή ένταξη των μαθητών του σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, στην οποία η κατανόηση της διαφορετικότητας και η πολυγλωσσία αποτελούν σημαντικά εφόδια.

Με εκτίμηση

Από τη Διεύθυνση του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» 

Creative Writing Competition 2020-2021

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Ενημέρωση Οκτωβρίου

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας