Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015

Επίσκεψη της Γ' Γυμνασίου στο Μοναστήρι Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Ορμύλια ΧαλκιδικήςΜια διαφορετική εμπειρία


Την Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015, η Γ΄ Γυμνασίου του Κολεγίου « ΔΕΛΑΣΑΛ» έζησε μια διαφορετική εμπειρία. Στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών για την ασκητική και μοναστηριακή ζωή, επισκέφθηκε το Μοναστήρι Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Ορμύλια Χαλκιδικής.

Η μοναχή Εμμανουηλία υποδέχθηκε τους μαθητές στο αρχονταρίκι της Μονής, τους κέρασε γλυκάκι και τους μίλησε για τη δημιουργία της Μονής, την ιστορία της και το κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο. Επίσης, συζήτησε μαζί τους για την επιλογή κάποιων ανθρώπων να εγκαταλείψουν τα εγκόσμια και να αφιερωθούν σωματικά και πνευματικά στο Θεό. Στη συνέχεια, τους ξενάγησε στο χώρο του Μοναστηριού καθώς και στον κεντρικό ναό, αναφέροντας όλες τις ενδιαφέρουσες τεχνικές λεπτομέρειες της ανέγερσης και της τοιχογράφησής του.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν μια διαφορετική στάση ζωής, όχι για να την ακολουθήσουν, αλλά για να εκτιμήσουν την ομορφιά και το μεγαλείο της ζωής γενικότερα, που τους χαρίζεται απλόχερα σ΄ αυτήν την αγνή και τρυφερή ηλικία. 

Creative Writing Competition 2020-2021

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Ενημέρωση Οκτωβρίου

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας