Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Επίσκεψη της Γ' Γυμνασίου στο Μοναστήρι Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Ορμύλια Χαλκιδικής



Μια διαφορετική εμπειρία


Την Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015, η Γ΄ Γυμνασίου του Κολεγίου « ΔΕΛΑΣΑΛ» έζησε μια διαφορετική εμπειρία. Στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών για την ασκητική και μοναστηριακή ζωή, επισκέφθηκε το Μοναστήρι Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Ορμύλια Χαλκιδικής.

Η μοναχή Εμμανουηλία υποδέχθηκε τους μαθητές στο αρχονταρίκι της Μονής, τους κέρασε γλυκάκι και τους μίλησε για τη δημιουργία της Μονής, την ιστορία της και το κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο. Επίσης, συζήτησε μαζί τους για την επιλογή κάποιων ανθρώπων να εγκαταλείψουν τα εγκόσμια και να αφιερωθούν σωματικά και πνευματικά στο Θεό. Στη συνέχεια, τους ξενάγησε στο χώρο του Μοναστηριού καθώς και στον κεντρικό ναό, αναφέροντας όλες τις ενδιαφέρουσες τεχνικές λεπτομέρειες της ανέγερσης και της τοιχογράφησής του.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν μια διαφορετική στάση ζωής, όχι για να την ακολουθήσουν, αλλά για να εκτιμήσουν την ομορφιά και το μεγαλείο της ζωής γενικότερα, που τους χαρίζεται απλόχερα σ΄ αυτήν την αγνή και τρυφερή ηλικία. 




Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας