Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015

2η Μαθητική Συνάντηση Δημόσιου Λόγου στα Γαλλικά, «Conseil des Jeunes Citoyens»Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στη 2η Μαθητική Συνάντηση Δημόσιου Λόγου στα Γαλλικά, «Conseil des Jeunes Citoyens» (Συμβούλιο Νέων Πολιτών), που θα διεξαχθεί στους χώρους του Κολεγίου, το Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015. 

Η Μαθητική Συνάντηση Δημόσιου Λόγου στα Γαλλικά, «Conseil des Jeunes Citoyens», προσομοιώνει μια Ανοιχτή Συνεδρίαση Δημοτών και ζητάει από τους μαθητές των Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας να πάρουν θέση σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, να προτείνουν λύσεις και να τις υπερασπιστούν. 

Σε αυτό το σχολικό περιβάλλον υψηλού επικοινωνιακού επιπέδου, οι μαθητές εφαρμόζουν τεχνικές επιχειρηματολογίας, για να παράγουν ικανό δημόσιο λόγο. Σε αυτό το πλαίσιο, οι μαθητές σε ρόλο Ομιλητή, Μέντορα, Δημοσιογράφου ή Χρονομέτρη-Αγγελιοφόρου ανακαλύπτουν τα οφέλη του διαλόγου και της συνεργασίας και προωθούν τις απόψεις τους. 

Οι αγωνιζόμενοι χρησιμοποιούν τη δύναμη της αμφισβήτησης, αξιοποιούν τον δυναμισμό τους, τη γοητεία του λόγου τους και τις γνώσεις τους στη γαλλική γλώσσα σε έναν νέο ρόλο : αυτόν του ενεργού πολίτη ! 

«Από τις αντιθέσεις και τις συγκρούσεις των γνωμών αναπηδά η αλήθεια»

Honoré de Balzac
Creative Writing Competition 2020-2021

Φιλολογικοί Αγώνες

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Ενημέρωση Οκτωβρίου

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας