Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

Οι ROBOT MASTERS Πρωταθλητές Ελλάδας!Οι ROBOT MASTERS σαρώνουν τα κύπελλα!

Η ομάδα ρομποτικής του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» Θεσσαλονίκης, με την επωνυμία ROBOT MASTERS και πέντε νέα μέλη στο ενεργητικό της σηκώνει με περηφάνια το ΧΡΥΣΟ κύπελλο στον διαγωνισμό της FIRST LEGO LEAGUE GREECE WORLD CLASS 2014-2015, καταλαμβάνοντας, παράλληλα, την πρώτη θέση στις κατηγορίες βραβείων Robot Performance και Μηχανικού Σχεδιασμού Ρομπότ.

«Μάθηση Δίχως Όρια και Σύνορα» είναι το θεματικό αντικείμενο του φετινού παγκόσμιου διαγωνισμού FLL και οι ομάδες, ονειρευόμενες το σχολείο του μέλλοντος, οφείλουν να προτείνουν καινοτόμες λύσεις, που να βελτιώνουν τη διαδικασία μάθησης. Οι ROBOT MASTERS, διαπιστώνοντας ότι η Ιστορία είναι το πιο «κακοποιημένο» μάθημα του ελληνικού σχολείου, αποφάσισαν να τη ... σώσουν.

Με το σύνθημα «Αλλάζουμε την Ιστορία, αλλά... ζούμε την Ιστορία», αποφάσισαν να αλλάξουν τη Μέθοδο, το Περιβάλλον και τα ΕΡΓΑΛΕΙΑ διδασκαλίας της Ιστορίας: κατέγραψαν ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό σενάριο, σχεδίασαν το πρώτο Εργαστήρι Ιστορίας στην Ελλάδα και δημιούργησαν ένα πρωτότυπο ηλεκτρονικό βιβλίο ιστορίας, μια ιστοσελίδα στην οποία αποδελτίωσαν ένα μεγάλο κομμάτι της διάσπαρτης γνώσης που υπάρχει σήμερα στο διαδίκτυο (www.e-storybook.weebly.com).

Θα αναρωτηθείτε, σίγουρα, ποια είναι η σχέση της θεματικής μελέτης με τα ρομπότ. Την απάντηση δίνει η ίδια η φύση του καινοτόμου εκπαιδευτικού διαγωνισμού FLL: παράλληλα με την έρευνα, τα ρομποτάκια που κατασκευάζουν οι ομάδες οφείλουν να πετύχουν το υψηλότερο δυνατό σκορ σε μία πίστα αποστολών με δεδομένες τεχνικές προδιαγραφές. Το ρομποτάκι των ROBOT MASTERS έκανε για δεύτερη χρονιά το... θαύμα του, χαρίζοντας στην ομάδα την πρωτιά, τόσο στην επίδοση όσο και στο μηχανικό σχεδιασμό του ρομπότ.

Ο Γιώργος και Δημήτρης Μπουφίδης, η Σοφία και Ράνια Ιακωβάκη, η Ελευθερία Μιχελάκη, η Μαρία Κεραμιδά, η Κωνσταντέλλου Νικολέτα, η Κατερίνα και Ερασμίνη Μπουφίδου πήραν μέρος σε αυτό το υπέροχο παιχνίδι, με έναν υποδειγματικό σεβασμό στους κανόνες που το διέπουν. Σήκωσαν τα μανίκια, δούλεψαν σκληρά και ένιωσαν μέχρι το μεδούλι τους τη δύναμη της ομάδας. «Είμαστε ΟΜΑΔΑ. Μια ομάδα μπορεί να πετύχει τα πάντα», βροντοφώναξαν από την πρώτη στιγμή και ... το έκαναν πράξη. Αγωνίστηκαν, χόρεψαν, χειροκρότησαν και χειροκροτήθηκαν, έκαναν φίλους, ξεσήκωσαν το NOESIS με τα συνθήματά τους, έπεισαν τους κριτές, προτάθηκαν για όλα τα επιμέρους βραβεία του διαγωνισμού και ... ανακηρύχθηκαν Πρωταθλητές Ελλάδας, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στο World Festival, στο Saint Louis της Αμερικής.

Όπως λένε και οι ίδιοι, «αυτή είναι η ΟΜΑΔΑ, η σπουδαία και τρανή, ROBOT MASTERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ, μια ΟΜΑΔΑ δυνατή».Creative Writing Competition 2019-2020

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Ενημέρωση Φεβρουαρίου

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας