Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Συνάντηση με τη Διευθύντρια ΠΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης

 


Την Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023, η κ. Έλενα Ζαφειριάδου, Συντονίστρια του Τμήματος Αγγλικών Σπουδών ΔΕ στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» συναντήθηκε με την κ. Ευαγγελία Μπούτσκου, Διευθύντρια ΠΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης, την κ. Αναστασία Μάλλου, Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων ΠΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης, τον κ. Κώστα Βασιλείου, Υπεύθυνο Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Διεθνών Συνεργασιών ΠΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης  και τις Αμερικανίδες φοιτήτριες κ. Caleigh Hamby και Κacie Scales.

Στόχος της συνάντησης ήταν η γνωριμία και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το πρόγραμμα Global Gateway που υλοποιείται στo Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» σε συνεργασία με το Γραφείο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Συνεργασιών της ΠE  Δυτ. Θεσσαλονίκης και το Indiana University των ΗΠΑ.

Το Global Gateway για Εκπαιδευτικούς είναι ένα πρόγραμμα πολιτιστικής εμβάθυνσης του Indiana University, School of Education και έχει σχεδιαστεί, για να δώσει στους φοιτητές των αμερικανικών πανεπιστημίων πολυπολιτισμική εμπειρία και γνώση, ενώ παράλληλα ανταποκρίνεται στις  προϋποθέσεις του Πανεπιστημίου για να ολοκληρώσουν οι φοιτητές τις σπουδές τους και να πάρουν πτυχίο. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να κάνουν την πρακτική τους εξάσκηση ως εκπαιδευτικοί  σε πολυπολιτισμικά προγράμματα,  που πραγματοποιούνται  στο Σικάγο, τη Νοτιοδυτική Αμερική, και σε 18 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα  αναγνωρίζεται ως ένα από τα πιο αυστηρά και καινοτόμα για την εμπειρία πρακτικής εξάσκησης στην εκπαιδευτική διαδικασία σε σχολεία του εξωτερικού. Έχει πάρει τις παρακάτω διακρίσεις:

Διεθνές Βραβείο για Καινοτόμες Πρακτικές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αριστείο στη Διεθνή Εκπαίδευση από το Ίδρυμα Goldman Sachs. 

Βραβείο AACTE  για καλές πρακτικές στην Παγκόσμια και Διεθνή Εκπαίδευση Καθηγητών.


Οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τριών διαφορετικών προγραμμάτων:

Overseas , με πρακτική άσκηση των φοιτητών στην Αυστραλία, Κίνα, Κόστα Ρίκα, Εκουαδόρ,  Αγγλία,  Ελλάδα, Ιρλανδία, Ινδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Κένυα, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Ρωσία, Σκωτία, Ισπανία, Τουρκία και Ουαλία.

Navajo Nation, με τοποθετήσεις σε Navajo(Ινδιάνικους) καταυλισμούς στην Αριζόνα, Νέο Μεξικό ή Γιούτα.

Urban, με τοποθετήσεις  σε Δημόσια Σχολεία του Σικάγο. 


Κάθε πρόγραμμα Global Gateway είναι συχνά μια δύσκολη εμπειρία για τους συμμετέχοντες. Οι φοιτητές καλούνται να περάσουν τουλάχιστον οκτώ εβδομάδες μακριά από την βάση τους, εργάζονται πολλές ώρες και πρέπει να προσαρμοστούν γρήγορα στις άγνωστες κουλτούρες. Η συμμετοχή απαιτεί τη δέσμευση δύο ετών, που αρχίζει με μια προπαρασκευαστική φάση, η οποία περιλαμβάνει μηνιαία μαθήματα, αναγνώσεις και ένα εργαστήριο, με αποκορύφωμα την εμπειρία των φοιτητών στην άσκηση των εκπαιδευτικών καθηκόντων.

Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»  φιλοξενεί με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα πολιτιστικής εμβάθυνσης του Indiana University, U.S.A τα τελευταία 10 χρόνια και να το έχει εντάξει στη σχολική ζωή όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Οι αλλοδαποί φοιτητές παρατηρούν τη μαθησιακή διαδικασία, προετοιμάζουν σχέδια μαθήματος, κάνουν παρουσιάσεις, διδάσκουν υπό την επίβλεψη των καθηγητών του Τμήματος Αγγλικών Σπουδών και προετοιμάζουν τους μαθητές για τις προφορικές εξετάσεις των πιστοποιητικών Αγγλικής γλώσσας. Παράλληλα, συναναστρέφονται με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και εντρυφούν στην ελληνική νοοτροπία και κουλτούρα. 

Στην υλοποίηση αυτής της συνεργασίας, θεμελιώδης είναι η εμπιστοσύνη και η υποστήριξη της Διεύθυνσης ΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, την οποία ευχαριστούμε θερμά.

Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» πάντα πρωτοπόρο στην εκπαίδευση υιοθετεί καινοτόμες δράσεις, με στόχο την ομαλή ένταξη των μαθητών του σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, στην οποία  η κατανόηση της διαφορετικότητας και  η πολυγλωσσία αποτελούν σημαντικά εφόδια.


Οδηγός Σταδιοδρομίας


5th Spelling Bee Competition

Creative Writing Competition 2022-2023

Conseil des Jeunes Citoyens

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας