Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Ιστορία και …λέξεις μάς ταξίδεψαν και φέτος! 6οι Φιλολογικοί Αγώνες μαθητών Γυμνασίου Eλλάδας στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

 


Για έκτη χρονιά, πραγματοποιήθηκαν, σημειώνοντας πολύ μεγάλη επιτυχία, οι Φιλολογικοί Αγώνες «ΔΕΛΑΣΑΛ»!

80 μαθητές από σχολεία της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας ταξίδεψαν «στα μονοπάτια της 


Ιστορίας & των λέξεων» σε μια ξεχωριστή γιορτή γνώσης & αναζήτησης, το Σάββατο, 6 Μαΐου 2023! Οι Αγώνες πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», στα Πεύκα Θεσσαλονίκης, από τις 10:00 μέχρι τις 14:30, παρουσία πανεπιστημιακών, εκπαιδευτικών, γονέων και εκλεκτών μελών της οικογένειας «ΔΕΛΑΣΑΛ». 

Συγκεκριμένα, διεξήχθη ένας ενιαίος Φιλολογικός Αγώνας –Ιστορίας, Ορθογραφίας και Αρχαίων Ελληνικών- για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου, μέσα από μία γραπτή δοκιμασία και μια συναρπαστική ημιτελική-τελική προφορική διαγωνιστική φάση, κατά την οποία ξεχώρισαν οι «πρώτοι των πρώτων»! 

Κατά τη διάρκεια της γραπτής διαγωνιστικής φάσης και του διαλείμματος, διαγωνιζόμενοι, γονείς και συνοδοί καθηγητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Κολεγίου μας και να απολαύσουν τον πλούτο των εκθεμάτων του, αλλά και να διασκεδάσουν, συμμετέχοντας σε παιχνίδια γνώσεων, που οργανώθηκαν και υποστηρίχθηκαν στη διεξαγωγή τους από τη Συντονιστική Ομάδα. 

Τα μέλη της νικήτριας ομάδας του Διαγωνισμού κέρδισαν από τρία συγγράμματα του Α.-Φ. Χριστίδη «Η Ιστορία της Ελληνικής Γλώσσας» και δύο Ορθογραφικά Λεξικά του Γ. Παπαναστασίου, ευγενική προσφορά του μέλους του ΔΣ του Διεθνούς Οργανισμού ETYGRAM, κ. Μ. Χρίτη. ενώ έπαινοι συμμετοχής απονεμήθηκαν σε όλους, όσοι προκρίθηκαν στην τελική φάση του Διαγωνισμού. 

Συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές της νικήτριας ομάδας του Διαγωνισμού, από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, και τους εκπαιδευτικούς τους!

Συγχαρητήρια και σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους, αλλά, κυρίως, που τόλμησαν να αναμετρηθούν με το «μέγεθος» της Ιστορίας και της Γλώσσας μας!

0

Οδηγός Σταδιοδρομίας


5th Spelling Bee Competition

Creative Writing Competition 2022-2023

Conseil des Jeunes Citoyens

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας