Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Tο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» στο 15o Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών στο #International Institut Montana, Zugerberg στις Ελβετικές Άλπεις

 


Από τις 27 έως τις 29 Οκτωβρίου, 87 μαθητές από 11 ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της κεντρικής Ευρώπης, της Τουρκίας και της Κίνας συναντήθηκαν στο Zugerberg της Ελβετίας. Η αποστολή του «ΔΕΛΑΣΑΛ» με 7 μαθητές του Λυκείου κλήθηκε να συνεργαστεί με τους υπόλοιπους συνομήλικους συνέδρους στο πλαίσιο προσομοίωσης μιας γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, έτσι ώστε να προτείνει τρόπους αντιμετώπισης του μεταναστευτικού ζητήματος ως μια παγκόσμια πρόκληση. Δείχνοντας ιδιαίτερο ζήλο, οι μαθητές Εύα Χ. και Αλέξανδρος Μ., κατόρθωσαν όχι μόνο να συντάξουν μια πολύ αξιόλογη πρόταση ψηφίσματος, αλλά και να πείσουν την πλειοψηφία των συνέδρων να ψηφίσει υπέρ αυτής. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η μαθήτριά μας, Αθηνά Ω., ξεχώρισε με την παρουσία και τη ρητορική της από την πρώτη κιόλας μέρα του συνεδρίου, και επιλέχθηκε ως ένα από τα τέσσερα φαβορί για το βραβείο του best delegate (καλύτερου αντιπροσώπου).

Το σύνολο της αποστολής του Σχολείου μας εκμεταλλεύτηκε κάθε ευκαιρία για επικοινωνία, συνεργασία, διαπραγμάτευση και λήψη αποφάσεων, αφήνοντας μόνο θετικές εντυπώσεις τόσο στους διοργανωτές, όσο και στους υπόλοιπους μαθητές.  

Στη διάρκεια της 5ήμερης παραμονής τους στην Ελβετία, οι μαθητές μας περιηγήθηκαν στις πόλεις της Ζυρίχης και της Λουκέρνης και επισκέφθηκαν το Lindt Home of Chocolate και το Swiss National Museum. Παράλληλα, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις με τον απόφοιτο και πρεσβευτή της τάξης ’08, Κωνσταντίνο Μιάχα, F&B Manager, στο Novotel Hotel της Ζυρίχης.

Για μια φορά ακόμη το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» αποδεικνύει πως είναι ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό ίδρυμα που εφοδιάζει τους μαθητές του με όλα τα απαραίτητες  γνώσεις, αξίες και δεξιότητες, ώστε να ανταγωνίζονται επάξια νέους από όλα τα μέρη της γης, να διακρίνονται για τις ικανότητές τους και να χτίζουν ένα λαμπρό μέλλον στο διεθνές στερέωμα. 


Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας