Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Στο πλευρό της Γ΄Λυκείου, μέρος β’

 


Στην παραστατική και αναλυτική ενημέρωση που έκανε την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, ο Dr.Θωμάς Κουρτέσης στη συνάντησή του με τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, εξήγησε πως ο εγκέφαλος ωριμάζει μέσω της κίνησης, συνεπώς η γνωστική λειτουργία ξεκινάει και αναπτύσσεται μαζί με την οργάνωση και την εξέλιξη της κίνησης. Εκτός από την αναγκαιότητα της καθημερινής άσκησης, ο κ. Κουρτέσης έδωσε στους μαθητές μια σειρά οδηγιών για τη σωστή στάση του σώματος και για απλούς τρόπους διατατικής άσκησης και χαλάρωσης.

Ο Dr. Θωμάς Κουρτέσης είναι Καθηγητής Διαταραχών του Κινητικού Συντονισμού στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Ηλικία, στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στο ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ με ειδίκευση στην προπονητική της κολύμβησης, έλαβε τον μεταπτυχιακό του τίτλο από το McGill Univesity και το διδακτορικό του δίπλωμα από το ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου όπου και δίδαξε σχεδόν 30 χρόνια.

Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» ευχαριστεί θερμά τον κ. Κουρτέση που ανταποκρίθηκε με χαρά στην πρόσκληση του Τμήματος Αγγλικών Σπουδών του Κολεγίου με στόχο να συμβάλλει στην υλοποίηση του προγράμματος στήριξης και ενθάρρυνσης των μαθητών της Γ΄ Λυκείου στη διάρκεια της σκληρής τους προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. 

Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας