Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Science Week


Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» διοργανώνει, από τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή,  24 Φεβρουαρίου, την Εβδομάδα Επιστημών, η οποία είναι αφιερωμένη στις Επιστήμες της Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας. Στόχος είναι η εβδομάδα αυτή να αποτελέσει για τους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου πηγή έμπνευσης για περαιτέρω ενασχόληση με τις Φυσικές Επιστήμες, αλλά και να καθιερωθεί ως μια εβδομάδα στη διάρκεια της οποίας  θα τιμάται ένα πρόσωπο και θα γίνεται γνωστό το έργο του.
 
Στην πρώτη μας Science Week, τιμώμενο πρόσωπο θα είναι ο πρόσφατα εκλιπών Διονύσιος Σιμόπουλος, μια προσωπικότητα εγνωσμένου κύρους που χαίρει κοινής αποδοχής από την εκπαιδευτική κοινότητα. Σκοπός είναι οι μαθητές/τριες να γνωρίσουν το έργο και την προσωπικότητά του. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τα εξής: 
 
Δίωρο πείραμα Φυσικής από τους Μεταπτυχιακούς φοιτητές του Φυσικού Τμήματος του Α.Π.Θ., συνοδεία του καθηγητή Διδακτικής κ. Πολάτογλου. 
 
Μονόωρο πείραμα Χημείας και Βιολογίας, από τους καθηγητές του Κολεγίου κ. Γαβριήλ και την κ. Γιαννούση, από Υποψήφιους Διδάκτορες Χημείας και Απόφοιτες του Κολεγίου, φοιτήτριες του Τμήματος Χημικών Μηχανικών. 
 
• Όλα τα πειράματα θα διεξαχθούν στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών. 
 
Η εβδομάδα θα κλείσει με την ομιλία του κ. Σπύρου, καθηγητή Αστροφυσικής του Α.Π.Θ., προσωπικού φίλου του Διονύσιου Σιμόπουλου.

 

 

Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας