Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019

«EU Code Week 2019» στο Γυμνάσιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»


Μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα (14 - 18 Οκτωβρίου 2019) με βιωματικές δραστηριότητες, που είχαν επίκεντρο τον Προγραμματισμό και, γενικότερα, την Επιστήμη των Υπολογιστών. 

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω δράσης στο εργαστήριο Πληροφορικής, οι μαθητές χρησιμοποίησαν τους υπολογιστές και, με έναν ευφάνταστο και ευχάριστο τρόπο μέσω του web-based παιχνιδιού "CodeCombat", ήρθαν σε επαφή με τη συγγραφή κώδικα σε JavaScript, Python και HTML, μαθαίνοντας έτσι τις βασικές αρχές της αλγοριθμικής και των βασικών δομών της επιστήμης των υπολογιστών και του προγραμματισμού. 

Πιο συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού αποτελεί πρωτοβουλία τής Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κινημάτων Προγραμματισμού ως μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας στην ανάγκη προετοιμασίας των μαθητών -και αυριανών πολιτών- για τον 21ο αιώνα. Βασική ιδέα της πρωτοβουλίας αυτής αποτελεί η προβολή της αξίας του προγραμματισμού και η απομυθοποίηση της δυσκολίας απόκτησης δεξιοτήτων πληροφορικής για εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο. 

Και καθώς ο προγραμματισμός θεωρείται ένα από τα σημαντικά κλειδιά για το μέλλον των παιδιών μας, η εκπαίδευση στην Πληροφορική δεν περιορίζεται στην εκμάθηση της απλής χρήσης εργαλείων και εφαρμογών ειδικού σκοπού, αλλά βοηθά τον αυριανό πολίτη της κοινωνίας της πληροφορίας και της επικοινωνίας να εκπαιδεύεται στο πώς να μαθαίνει, να καινοτομεί, να σχεδιάζει και να υλοποιεί τις ιδέες και τα οράματά του.

Creative Writing Competition 2019-2020

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Ενημέρωση Φεβρουαρίου

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας