Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα τμήματα Αγγλικών και Γαλλικών Σπουδών του Kολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» γιόρτασαν με τον δικό τους τρόπο την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, με τους μαθητές των τριών τάξεων του Γυμνασίου. Η 26η Σεπτεμβρίου είναι μία ημέρα κατά την οποία συζητάμε τι σημαίνει να είναι κανείς Ευρωπαίος και αναλογιζόμαστε πού ανήκουμε εμείς σε αυτήν την τεράστια κοινότητα. 

Φέτος, κάποιοι μαθητές ασχολήθηκαν με τα τοπωνύμια και, συγκεκριμένα, με την προέλευση των ονομάτων των περιοχών της Θεσσαλονίκης. Έτσι, οι μαθητές έμαθαν για την καταγωγή των ανθρώπων οι οποίοι μετανάστευσαν ή μετακινήθηκαν από μία περιοχή της Ευρώπης, ή και της ανατολής, σε άλλη και, κατά συνέπεια, ονόμασαν τις περιοχές, όπως έκριναν αυτοί. Άλλοι ασχολήθηκαν με ευρωπαϊκές χώρες και πρωτεύουσες, καθώς και με τα διακριτικά χαρακτηριστικά αυτών των χωρών. Επίσης, έμαθαν να συνδυάζουν τις ευρωπαϊκές γλώσσες με κωμικό τρόπο, ώστε να επικοινωνούν ευκολότερα ως Ευρωπαίοι πολίτες, καθώς και πιο μοντέρνους τρόπους επικοινωνίας, χρησιμοποιώντας συντομεύσεις εκφράσεων, όπως οι συνομήλικοί τους. 

Όλα αυτά τα έμαθαν με διασκεδαστικό τρόπο, παίζοντας το διαδραστικό παιχνίδι «Kahoot» στα Αγγλικά και το βιωματικό “FACTEUR” στα Γαλλικά! Οι νικήτριες ομάδες απόλαυσαν, ως έπαθλο, παγωτά και κρουασάν, για να γιορτάσουν την επιτυχία τους. Creative Writing Competition 2019-2020

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Ενημέρωση Φεβρουαρίου

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας