Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019

Τι είναι ο Χρόνος;


Οι μαθητές της Στ’ Δημοτικού του Κολεγίου μας, στο πλαίσιο του προγράμματος “Μαζί και στο Γυμνάσιο”, επισκέφτηκαν το εργαστήριο Φυσικής του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», στις 7 και στις 15-10-2019. Κατόπιν συνεννόησης με τους δασκάλους τους, αποφασίστηκε το θέμα του εργαστηριακού μας μαθήματος να είναι ο Χρόνος. 

Ξεκινήσαμε, προσδιορίζοντας την έννοια των περιοδικών φαινομένων, και συνεχίσαμε με μια ιστορική αναδρομή, κατά την οποία αναφέρθηκαν διαφορετικοί τρόποι μέτρησης του χρόνου. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες των 5-6 ατόμων και επιχείρησαν, με τις κατάλληλες πειραματικές διατάξεις του εργαστηρίου, να υπολογίσουν την περίοδο ενός εκκρεμούς. Ήρθαν αντιμέτωποι με τα σφάλματα των μετρήσεών τους και προσπάθησαν να τα εξομαλύνουν με την εύρεση της μέσης τιμής. 
Στο τελευταίο σκέλος του μαθήματος, πραγματοποιήθηκε μια ψηφιακή προσομοίωση του πειράματος, στην οποία τα παιδιά επιχείρησαν να περιγράψουν τους ενεργειακούς μετασχηματισμούς που αντιλήφθηκαν. 

Συμπερασματικά, ήταν μια στοχευμένη δράση του σχολείου μας, με σκοπό να προσφέρει στα παιδιά μια γεύση σχετικά με το πώς θα διδάσκονται οι θετικές επιστήμες στο Γυμνάσιο και, ταυτόχρονα, να αναδείξει την αξία των πειραμάτων ως εργαλείων για την κατανόηση του κόσμου γύρω τους.

Creative Writing Competition 2019-2020

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Ενημέρωση Φεβρουαρίου

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας