Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Τι είναι ο Χρόνος;


Οι μαθητές της Στ’ Δημοτικού του Κολεγίου μας, στο πλαίσιο του προγράμματος “Μαζί και στο Γυμνάσιο”, επισκέφτηκαν το εργαστήριο Φυσικής του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», στις 7 και στις 15-10-2019. Κατόπιν συνεννόησης με τους δασκάλους τους, αποφασίστηκε το θέμα του εργαστηριακού μας μαθήματος να είναι ο Χρόνος. 

Ξεκινήσαμε, προσδιορίζοντας την έννοια των περιοδικών φαινομένων, και συνεχίσαμε με μια ιστορική αναδρομή, κατά την οποία αναφέρθηκαν διαφορετικοί τρόποι μέτρησης του χρόνου. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες των 5-6 ατόμων και επιχείρησαν, με τις κατάλληλες πειραματικές διατάξεις του εργαστηρίου, να υπολογίσουν την περίοδο ενός εκκρεμούς. Ήρθαν αντιμέτωποι με τα σφάλματα των μετρήσεών τους και προσπάθησαν να τα εξομαλύνουν με την εύρεση της μέσης τιμής. 
Στο τελευταίο σκέλος του μαθήματος, πραγματοποιήθηκε μια ψηφιακή προσομοίωση του πειράματος, στην οποία τα παιδιά επιχείρησαν να περιγράψουν τους ενεργειακούς μετασχηματισμούς που αντιλήφθηκαν. 

Συμπερασματικά, ήταν μια στοχευμένη δράση του σχολείου μας, με σκοπό να προσφέρει στα παιδιά μια γεύση σχετικά με το πώς θα διδάσκονται οι θετικές επιστήμες στο Γυμνάσιο και, ταυτόχρονα, να αναδείξει την αξία των πειραμάτων ως εργαλείων για την κατανόηση του κόσμου γύρω τους.




Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας