Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Διαδικτυακή συνάντηση της ομάδας RobotHood με την εταιρεία Logika

Η ομάδα ρομποτικής "RobotHood" του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», όπως κάθε χρόνο, λαμβάνει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας (FIRST LEGO League Greece).

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού και στο κομμάτι του "Innovation Project", οι μαθητές καλούνται να εντοπίσουν ένα εκ των μειζόνων προβλημάτων που ενδέχεται να αντιμετωπίζει ο κλάδος των διεθνών και εθνικών μεταφορών με τον οποίο σχετίζεται η θεματική ενότητα του διαγωνισμού και ταυτόχρονα να παρουσιάσουν μια ρεαλιστική, βιώσιμη αλλά και πλήρως λειτουργική και καινοτόμο λύση.

Στο πλαίσιο της έρευνας τους, οι "Robothood" θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν, να επικοινωνήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και να γνωρίσουν από κοντά τον ευρύ και πολύπλευρο αυτό κλάδο.

Το ταξίδι αυτό ξεκίνησε με τη διαδικτυακή συνάντηση της ομάδας μας με τον κ. Σωτήρη Συρίγο και την εταιρεία "Logika", η οποία δραστηριοποιείται δυναμικά στον χώρο αυτό.

Η πολυετής εμπειρία του κ. Συρίγου καθώς και οι συμβουλές και οι κατευθύνσεις του φάνηκαν εξαιρετικά χρήσιμες, και σίγουρα θα βοηθήσουν τους "RobotHood" να επιτύχουν τον στόχο τους, που δεν είναι άλλος από το να βρίσκουν λύσεις σε προβλήματα του σύγχρονου κόσμου, με όπλο τη ρομποτική.

Η τεχνολογία, οι νόμοι της φυσικής, των μαθηματικών και της μηχανικής μπορούν να οδηγήσουν σε ένα καλύτερο, πιο άνετο αλλά και δίκαιο μέλλον, και για αυτό οι "RobotHood" είναι πεπεισμένοι!

Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας