Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Ρομποτική - Το μέλλον ή το παρόν;


Tην Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2021 οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Κολεγίου μας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη, στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας στο Robotixlab (Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 27, κτήριο Phoenix Center / www.robotixlab.com).

Το Robotixlab είναι ένας νέος, ειδικά σχεδιασμένος χώρος με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, ώστε να μπορεί να φιλοξενεί την εκπαιδευτική φιλοσοφία «Out of the box learning», τις διαδραστικές εγκαταστάσεις για gamified learning, τις φανταστικές ιδέες των παιδιών και τις τρομερές εφευρέσεις τους. Είναι ένα ζωντανό κύτταρο εκπαίδευσης, πειραματισμού, κατασκευών, επικοινωνίας, προγραμματισμού, δυναμικών δράσεων και άλλων εκπλήξεων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές παρακολούθησαν ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα χωρισμένο σε πέντε τμήματα. Το πρώτο κομμάτι του προγράμματος περιελάμβανε μια διαδραστική παρουσίαση της επιστήμης της Ρομποτικής, τη χρήση της στην καθημερινότητά μας αλλά και μια προβολή στο κοντινό μέλλον και το τι γίνεται σήμερα σε ερευνητικό επίπεδο στο αντικείμενο. Η παρουσίαση περιελάμβανε διαδραστικό παιχνίδι με διάφορες κατασκευές όπως ρομποτικούς βραχίονες, ρομπότ με κάμερα και λογισμικό αναγνώρισης εικόνας, παρουσίαση εκτύπωσης τρισδιάστατων αντικειμένων, ρομπότ βιομιμητικής κ.ά.

Στο δεύτερο μισό του προγράμματος οι μαθητές χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες. Η πρώτη ομάδα είχε τη δυνατότητα να κατασκευάσει και να προγραμματίσει ρομπότ, τα οποία θα έπρεπε στη συνέχεια να οδηγήσουν στην έξοδο ενός λαβύρινθου. Η δεύτερη ομάδα εξάσκησε τις δεξιότητες της στο “Ρομποτικό Ποδοσφαιράκι” έχοντας ως παίκτες ειδικά ρομποτ . Οι άλλες δύο ομάδες, αφού φόρεσαν πάνω τους ειδικούς αισθητήρες κίνησης, συμμετείχαν σε ένα διαγωνισμό ανταγωνισμού με τα ρομποτ τους κυνηγώντας εναλλασσόμενες δέσμες φωτός ή αντικείμενα που εμφανιζόταν σε ψηφιακό χώρο.

Τέλος, η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με έναν “αγώνα δρόμου” για το ποιά ομάδα θα προλάβαινε να αγγίξει τα περισσότερα, τοποθετημένα στο χώρο ρομπότ, που παρήγαγαν πράσινο φως.


Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας