Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

“Αποκωδικοποιώντας” την επιστήμη της Πληροφορικής…


Μαθητές των τάξεων του Γυμνασίου και της Α’ και Β’ Λυκείου του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα (11 - 15 Οκτωβρίου 2021) με βιωματικές δραστηριότητες, που σχετίζονταν με τον Προγραμματισμό και, γενικότερα, την Επιστήμη των Υπολογιστών.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές του Γυμνασίου, κατά τη διάρκεια της εν λόγω δράσης στο εργαστήριο Πληροφορικής, χρησιμοποίησαν τους υπολογιστές, για να κατασκευάσουν ένα σύστημα φωτεινών σηματοδοτών για οχήματα και πεζούς. Το συγκεκριμένο project υλοποιήθηκε με τη χρήση Arduino.

Οι μαθητές του Λυκείου χρησιμοποίησαν ένα ελεύθερο και ανοικτό περιβάλλον οπτικού προγραμματισμού (App Inventor) για τη δημιουργία εφαρμογών για κινητά, το οποίο πλέον αναπτύσσεται και συντηρείται από το MIT (Massachusetts Institute of Technology), ένα από τα μεγαλύτερα και ισχυρότερα Πανεπιστήμια της Αμερικής στον τομέα της πληροφορικής.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κινημάτων Προγραμματισμού ως μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας στην ανάγκη προετοιμασίας των μαθητών -και αυριανών πολιτών- για τον 21ο αιώνα. Βασική ιδέα της πρωτοβουλίας αυτής αποτελεί η προβολή της αξίας του προγραμματισμού και η απομυθοποίηση της δυσκολίας απόκτησης δεξιοτήτων πληροφορικής για εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο.

Και καθώς ο προγραμματισμός και η ρομποτική θεωρούνται από τα σημαντικά κλειδιά για το μέλλον των παιδιών μας, η εκπαίδευση στην Πληροφορική δεν περιορίζεται στην εκμάθηση της απλής χρήσης εργαλείων και εφαρμογών ειδικού σκοπού, αλλά βοηθά τον αυριανό πολίτη της κοινωνίας της πληροφορίας και της επικοινωνίας να εκπαιδεύεται στο πώς να μαθαίνει, να καινοτομεί, να σχεδιάζει και να υλοποιεί τις ιδέες και τα οράματά του.


Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας