Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Ρομποτική και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας


Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών επισκέψεων και δράσεων του σχολείου μας, το τμήμα Β1 του Γυμνασίου Δελασάλ επισκέφτηκε το STEM EDUCATION στην Θεσσαλονίκη (Νέστορος Τύπα 13). Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες των δώδεκα ατόμων και με την καθοδήγηση των υπευθύνων συνεργάστηκαν επιτυχώς σε δύο θεματικές ενότητες.

Η πρώτη ομάδα εργάστηκε για την κατασκευή ενός καταπέλτη, ο οποίος με τη βοήθεια προγραμματισμού spike ήταν σε θέση να εκτοξεύει αντικείμενα σε κατάλληλους στόχους. Τα παιδιά έπρεπε να συναρμολογήσουν σωστά κινητήρες ,αισθητήρες ,βραχίονες και στη συνέχεια να προγραμματίσουν με τις κατάλληλες εντολές προκειμένου το κάθε αντικείμενο να βρίσκει τον στόχο του.

Η δεύτερη ομάδα παρακολούθησε μια σύντομη περιγραφή της λειτουργίας μιας ανεμογεννήτριας και στη συνέχεια προσπάθησε να την δημιουργήσει. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στις ενεργειακές μετατροπές που έλαβαν χώρα, καθώς και στον φιλικό τρόπο λειτουργίας της γεννήτριας. Αντικείμενο συζήτησης, αποτέλεσε η ανάγκη μετάβασης της κοινωνίας μας από τη χρήση ορυκτών καυσίμων στη χρήση παρόμοιων μορφών ενέργειας, προκειμένου να διαφυλάξουμε την ισορροπία στον πλανήτη μας.

Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας