Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Γυμνάσιο-Λύκειο «ΔΕΛΑΣΑΛ» ήταν Πρεσβευτής της «Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου - Safer Internet Day (SID)».

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την ασφαλή πλοήγηση και χρήση του Διαδικτύου, την Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2021, στο μάθημα της Πληροφορικής, οι μαθητές του Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τρόπους σωστής χρήσης και προφύλαξης των προσωπικών τους δεδομένων στο Διαδίκτυο, να ενημερωθούν για τις διάφορες μορφές ύπαρξης διαδικτυακής απάτης, αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στα ετήσια στατιστικά στοιχεία του δικτύου INHOPE αναφέρεται πως το 91% των θυμάτων που απεικονίζονται σε αναφορές που αξιολογήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2019-20 ήταν κορίτσια και το 7% αγόρια. Παιδιά και των δύο φύλων απεικονίστηκαν στο 2% των αναφορών. Το 92% των θυμάτων ήταν ηλικίας κάτω των 13 ετών. Το διαδίκτυο, λοιπόν, δεν είναι παιχνίδι και είμαστε υπεύθυνοι για την προστασία μας σε αυτό.

Η δράση αυτή διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες: www.saferinternet.gr, www.saferinternet4kids.gr, www.cyberkid.gov.gr



Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας