Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021

«Οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου στον δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024»

Την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, το Σχολείο μας συμμετείχε στην 1η διαδικτυακή Γαλλοελληνική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Εβδομάδα, που διοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας της Γαλλίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, τη Γαλλική Πρεσβεία, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (EΘΝΟΑ) και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Οι μαθητές από το τμήμα των γαλλικών, επιπέδου Β1, της Β’ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να συνομιλήσουν με τη Γαλλίδα πρωταθλήτρια και ολυμπιονίκη του μπάσκετ Sandra Dijon, κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο έναν κύκλο μαθημάτων που αφορούσε τον αθλητισμό ως στάση ζωής, εξέλιξης και προσωπικής ολοκλήρωσης.

Οι μαθητές μας άνοιξαν τον κύκλο των ερωτήσεων που δέχτηκε η Γαλλίδα αθλήτρια, θυμίζοντάς της τα λόγια ενός από τους κορυφαίους αθλητές στην ιστορία του μπάσκετ, του Michael Jordan, σχετικά με την πνευματική προετοιμασία των αθλητών. Στη συνέχεια, είχαν τη χαρά να μοιραστούν μαζί της τις εμπειρίες, τα βιώματα, τις γνώσεις και τη στάση της κορυφαίας αθλήτριας απέναντι στον αθλητισμό, αλλά και τη ζωή γενικότερα.

Ενημέρωση Μαΐου


Creative Writing Competition 2020-2021

Φιλολογικοί Αγώνες

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας