Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Το Γυμνάσιο – Λύκειο του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» εγκαινιάζει έναν κύκλο διαδικτυακών συναντήσεων με εξέχουσες προσωπικότητες της πόλης μας από τον χώρο των επιστημών, των τεχνών και του αθλητισμού.


Γιατί για εμάς  η γνώση δεν δέχεται «όρια» και «φραγμούς».

Στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ», αιρόμενοι στο ύψος των περιστάσεων, και με αμέριστη υπευθυνότητα στην παιδευτική διάσταση του έργου μας, επιδιώκουμε την αυτοπραγμάτωση των μαθητών μας και την διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους, ώστε να τους διασφαλίσουμε θετικές προσαρμογές στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες. Γι’ αυτόν τον λόγο, προσκαλούμε διακεκριμένους συμπολίτες μας να μοιραστούν μαζί μας την αγάπη και την γνώση για το αντικείμενό τους καθώς και τα μυστικά που τους οδήγησαν στα αξιόλογα επιτεύγματά τους . 

Τον κύκλο των συναντήσεών μας ανοίγει ο διακεκριμένος με το βραβείο της Ελευθεροτυπίας, θεολόγος και συγγραφέας, κ. Γιώργος Γκόζης. Μέχρι σήμερα, μας έχει χαρίσει δύο συλλογές διηγημάτων "Ο νυχτερινός στο βάθος", που βραβεύτηκε στον διαγωνισμό διηγήματος της Ελευθεροτυπίας, (εκδ. Νεφέλη) και "Αφήστε με να ολοκληρώσω" (Εκδόσεις Πόλις), το αγιολογικό έργο « Μητερικό της Θράκης» 

(εκδ. Παρατηρητής της Θράκης), τη νουβέλα "Γκουανό" (εκδ. Πόλις), ενώ μόλις κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά του "Θραύση Κρυστάλλων" (εκδ. Ποταμός). 

Κείμενά του έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες και έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα σουηδικά. 

Μιλά 7 γλώσσες, έχει σπουδάσει στη Θεολογία με μεταπτυχιακό στην Εκκλησιαστική Ιστορία, Χριστιανική Γραμματεία, Αρχαιολογία και Τέχνη και ειδίκευση στην Αγιολογία. 

Παρουσίασε στη διεθνή έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης, που έλαβε χώρα 19/11- 29/11, τα έργα του «Μητερικό της Θράκης» και «Θραύση κρυστάλλων», παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα των συντακτών και εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Θράκηnet, στην Αλεξανδρούπολη. 

Ο κ. Γκόζης θα συνομιλήσει με τους μαθητές της Β΄ Γυμνασίου με θέμα: «Η αναγνωστική ενηλικίωση των εφήβων».



Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας