Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ «ΔΕΛΑΣΑΛ» ΣΤΟΥΣ «ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ»


Το Σχολείο μας, με μία εξαιρετική ομάδα τριών νεαρών μαθητών της Α’ και δύο μαθητών της Β’ Γυμνασίου, συμμετείχε στην Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση Επιτροπών του ΟΗΕ «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη», κατακτώντας 3 βραβεία! 

Οι μαθητές μας, υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης του Ομίλου Ρητορικής και Επιχειρηματολογίας, κυρίας Χρύσας Οικονομίδου, προετοιμάστηκαν, παρά τις ιδιάζουσες συνθήκες, και έλαβαν μέρος στο μεγαλύτερο μαθητικό συνέδριο της χώρας, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών. Αποτελεί, δε, το μοναδικό Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών παγκοσμίως με θεματολογία τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Αν και οι μικρότεροι σε ηλικία, οι μαθητές μας συμμετείχαν δυναμικά στις εργασίες των επιτροπών τους. Με αξιοθαύμαστη παρρησία και αυτοπεποίθηση, υποστήριξαν την πολιτική της χώρας που εκπροσωπούσαν και πρότειναν εξαιρετικές λύσεις για την προώθηση και διασφάλιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Ο Μιχαήλ Κ., ως εμπειρογνώμονας του Ηνωμένου Βασιλείου, κατέκτησε το βραβείο του Μελλοντικού Διπλωμάτη στην επιτροπή για την Προστασία του Παιδιού από κάθε μορφή βίας. Επιπλέον, στους Λήδα Π. και Ανέστη-Ραφαήλ Λ., που εκπροσωπούσαν το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιαπωνία, απονεμήθηκε εύφημος μνεία για τη συνεισφορά τους στην επιτροπή για το Δικαίωμα στην Εκπαίδευση. 

Θερμά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα του Γυμνασίου, που μας έκανε πραγματικά υπερήφανους, τόσο με την παρουσία της όσο και με τις διακρίσεις της!

Ενημέρωση Μαΐου


Creative Writing Competition 2020-2021

Φιλολογικοί Αγώνες

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας