Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Μια γιορτή του «ΟΧΙ» στην εποχή του «ΝΑΙ»


Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε και φέτος από τους μαθητές και τις μαθήτριες του τμήματος Γ2 Γυμνασίου η εορταστική εκδήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης. 

Με απαγγελίες, τραγούδια και χορευτικά δρώμενα από τη «Μπαλάντα του Μαουτχάουζεν» του Μίκη Θεοδωράκη και δυο μονόπρακτα του Μπρεχτ, οι μαθητές μας τίμησαν το «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου, δηλώνοντας πως η Άρνηση, είτε ατομική είτε συλλογική, έναντι οποιουδήποτε ολοκληρωτισμού συμβάλλει στον αυτοκαθορισμό και στην Ελευθερία του Ανθρώπου

Τα αγήματα της σημαίας αποκορύφωσαν το κλίμα συγκίνησης, με σημαιοφόρους και παραστάτες να πρωτοστατούν. H γιορτή πλαισιώθηκε και με τη βράβευση των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Σε αυτήν την εκδήλωση εγκαινιάστηκε και ένας νέος θεσμός για το σχολείο, τα βραβεία ήθους και επίδοσης «ΔΕΛΑΣΑΛ». Τα βραβεία αυτά απονέμονται από τον Σύλλογο Διδασκόντων στον μαθητή της κάθε τάξης που ξεχώρισε για το ήθος, τη συμπεριφορά και τις επιδόσεις του στη διάρκεια του προηγούμενου έτους. Για το σχολικό έτος 2017- 2018 οι μαθητές που τιμήθηκαν με το συγκεκριμένο βραβείο είναι οι ακόλουθοι:

- Γ΄ Λυκείου          Δημήτρης Μπουφίδης
- Β΄ Λυκείου            Αποστολία Μαγγιώρη
- Α΄ Λυκείου          Κωνσταντίνος Καλφόπουλος – Χριστίνα Παναγοπούλου  
- Γ΄ Γυμνασίου  Γιώργος Πατιώς
- Β΄ Γυμνασίου  Τερέζα Σπυρογιάννη
- Α΄ Γυμνασίου  Σοφία Καλύβα
- Απόφοιτοι          Ιάσων Χαλκίδης

Η όμορφη αυτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απονομή Αριστείων και Βραβείων στους μαθητές και τις μαθήτριες που διακρίθηκαν την περσινή χρονιά για τις επιδόσεις τους.

















Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας