Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018

Μια γιορτή του «ΟΧΙ» στην εποχή του «ΝΑΙ»


Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε και φέτος από τους μαθητές και τις μαθήτριες του τμήματος Γ2 Γυμνασίου η εορταστική εκδήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης. 

Με απαγγελίες, τραγούδια και χορευτικά δρώμενα από τη «Μπαλάντα του Μαουτχάουζεν» του Μίκη Θεοδωράκη και δυο μονόπρακτα του Μπρεχτ, οι μαθητές μας τίμησαν το «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου, δηλώνοντας πως η Άρνηση, είτε ατομική είτε συλλογική, έναντι οποιουδήποτε ολοκληρωτισμού συμβάλλει στον αυτοκαθορισμό και στην Ελευθερία του Ανθρώπου

Τα αγήματα της σημαίας αποκορύφωσαν το κλίμα συγκίνησης, με σημαιοφόρους και παραστάτες να πρωτοστατούν. H γιορτή πλαισιώθηκε και με τη βράβευση των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Σε αυτήν την εκδήλωση εγκαινιάστηκε και ένας νέος θεσμός για το σχολείο, τα βραβεία ήθους και επίδοσης «ΔΕΛΑΣΑΛ». Τα βραβεία αυτά απονέμονται από τον Σύλλογο Διδασκόντων στον μαθητή της κάθε τάξης που ξεχώρισε για το ήθος, τη συμπεριφορά και τις επιδόσεις του στη διάρκεια του προηγούμενου έτους. Για το σχολικό έτος 2017- 2018 οι μαθητές που τιμήθηκαν με το συγκεκριμένο βραβείο είναι οι ακόλουθοι:

- Γ΄ Λυκείου          Δημήτρης Μπουφίδης
- Β΄ Λυκείου            Αποστολία Μαγγιώρη
- Α΄ Λυκείου          Κωνσταντίνος Καλφόπουλος – Χριστίνα Παναγοπούλου  
- Γ΄ Γυμνασίου  Γιώργος Πατιώς
- Β΄ Γυμνασίου  Τερέζα Σπυρογιάννη
- Α΄ Γυμνασίου  Σοφία Καλύβα
- Απόφοιτοι          Ιάσων Χαλκίδης

Η όμορφη αυτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απονομή Αριστείων και Βραβείων στους μαθητές και τις μαθήτριες που διακρίθηκαν την περσινή χρονιά για τις επιδόσεις τους.


Creative Writing Competition 2019-2020

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Ενημέρωση Φεβρουαρίου

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας