Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018

Φωτίζοντας τις παιδικές ψυχούλες με την Αντηρίδα


Συγκίνησε η κοινοποίηση από την κ. Όλγα Δελχανίδου, γραμματέα του Συλλόγου «Αντηρίδα», ότι δώδεκα μαθητές του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2017-2018, πρόσφεραν 170 ώρες εθελοντικής εργασίας στο σύλλογό τους. Ο "Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Η Αντηρίδα" είναι ένας εθελοντικός Σύλλογος, που ξεκίνησε τη δράση του στις αρχές του 2011 και σημαίνει στήριγμα. Δρα στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και με τη βοήθεια εθελοντών στηρίζει τα χειρουργημένα παιδιά που έχουν ανάγκη από παιχνίδι και διασκέδαση.

Οι μαθητές μας θυσιάζοντας το Σάββατο ή την Κυριακή τους επισκέπτονταν τους μικρούς ασθενείς, χαρίζοντας απλόχερα τον χρόνο τους και την αγάπη τους, φωτίζοντας τις παιδικές ψυχούλες με το δικό τους φωτεινό χαμόγελο και το άσβεστο πάθος τους για προσφορά στον συνάνθρωπο. Απέδειξαν έμπρακτα ότι μπορούν να δεσμευτούν και να διαθέτουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια.

Το Κολέγιό μας νιώθει μεγάλη υπερηφάνεια, που οι μαθητές μας, γνωρίζοντας τον εθελοντισμό και την ενεργή πολιτειότητα μέσα από το σχολείο τους, μετουσιώνουν σε πράξη τις λασαλιανές διδαχές του αλτρουισμού και του ανθρωπισμού και εξελίσσονται σε « ωραίες» προσωπικότητες.Creative Writing Competition 2019-2020

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Ενημέρωση Φεβρουαρίου

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας