Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018

«Συναντώ τον εθελοντισμό»Με πολλή μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε και φέτος η 2η Ημερίδα, με τίτλο «Συναντώ τον εθελοντισμό», την Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου, στο Κολέγιο « ΔΕΛΑΣΑΛ». Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φτώχειας αποτέλεσε το εφαλτήριο για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης ημερίδας, στην οποία συμμετείχαν οκτώ εκπρόσωποι από εθελοντικές οργανώσεις της πόλης μας. Συγκεκριμένα, στο κάλεσμά μας ανταποκρίθηκαν οι οργανώσεις «Σχεδία», «Πράξις», « Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Παύλου Μελά», « Γιατροί του Κόσμου», « Caritas Θεσσαλονίκης» και « Φάρος του Κόσμου». 

Ο εθελοντισμός ως προσφορά υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο χωρίς απαίτηση ανταλλάγματος είναι συνυφασμένος με το λασαλιανό πνεύμα του Κολεγίου μας, το οποίο μεταλαμπαδεύει στους μαθητές του την ανιδιοτέλεια, την υπομονή, την αγωνιστικότητα και το πάθος για προσφορά. Έτσι, στοχεύουμε στη σφυρηλάτηση πολυσχιδών προσωπικοτήτων που εμφορούνται από διαλλακτικότητα, αμοιβαία κατανόηση, δικαιοσύνη και αλτρουισμό. 

Η μετάβαση από το εγώ στο εμείς συνιστά ακρογωνιαίο λίθο της λασαλιανής φιλοσοφίας και όπως έγραψε και ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Μάρκος Αυρήλιος στο έργο του «Εις εαυτόν»: «Έκανα κάτι για το κοινωνικό σύνολο; Άρα, είμαι ωφελημένος».
Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Φιλολογικοί Αγώνες

Παρουσίαση Κολεγίου

Ενημέρωση Ιουνίου


Creative Writing Competition 2018-2019

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας