Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

«Γνωρίζω τον εθελοντισμό» - Ημερίδα για την αγάπη και την προσφορά


Εθελοντισμός σημαίνει ενημερώνομαι, προβληματίζομαι, αλλά κυρίως δρω, δρω με ανιδιοτέλεια και με το χέρι στην καρδιά. Εθελοντισμός σημαίνει εμπιστεύομαι και με εμπιστεύονται. Και, τέλος, εθελοντισμός σημαίνει θέλω, νοιάζομαι και έχω διάθεση να προσφέρω. 

Επομένως, ο εθελοντής αναζητά τομείς του ενδιαφέροντός του, ενημερώνεται και επιλέγει, σχεδιάζει και προγραμματίζει τον χρόνο του, δεσμεύεται με τον εαυτό του, αλλά και με τους φορείς με τους οποίους θα συνεργαστεί. Στη συνέχεια, προετοιμάζεται προσεκτικά και εκπαιδεύεται, δρα με υπευθυνότητα και προθυμία, αντλώντας ικανοποίηση από τη δράση του.

Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» προσπαθεί, εδώ και χρόνια, να καλλιεργήσει στα παιδιά την έννοια της ενεργού πολιτειότητας και του εθελοντισμού. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Γνωρίζω τον εθελοντισμό», για τους μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 17 Οκτωβρίου (Παγκόσμια Ημέρα κατά της φτώχειας), από τις 11:00' ως τις 14:30', στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κολεγίου. 

Εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων της πόλης μας, που δραστηριοποιούνται σε δράσεις κοινωνικού, περιβαλλοντικού και αστικού εθελοντισμού, θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους, θα μας ενημερώσουν για το έργο τους και θα μας προτείνουν δράσεις σύμπραξης και συνεργασίας. 

Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ», σε συνεργασία με την Kάριτας Ελλάς, τη ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ, την Άρσις, τη Μέριμνα Ζωής (ΑΜΕΑ), την Αντηρίδα, τον Σύλλογο ατόμων με σύνδρομο DOWN, τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Θεσσαλονίκης, τους Φίλους Νέας Παραλίας, το Χαμόγελο του Παιδιού και τον Φάρο του Κόσμου, προσκαλεί μαθητές, γονείς και απόφοιτους σε μία ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον εθελοντισμό.

Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας