Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2017

Η Γιορτή των Ευρωπαϊκών Γλωσσών στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»


European Day of Languages – Journée Européenne des Langues

Η 26η Σεπτεμβρίου είναι μία ευκαιρία για να γιορτάσουμε την πολιτισμική διαφορετικότητα και την γλωσσική αξιοπρέπεια της Ευρώπης. Τα Τμήματα Ξένων Γλωσσών γιόρτασαν με παιχνίδια που εμπνεύστηκαν οι ίδιοι οι καθηγητές Αγγλικών και Γαλλικών για τους μαθητές της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου. 

Στο μάθημα των Αγγλικών, οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου έπαιξαν το διαδραστικό παιχνίδι “WHAT UNITES EUROPE” με λέξεις και έννοιες που μας ενώνουν ως Ευρωπαίους πολίτες σε 7 ευρωπαϊκές γλώσσες. Οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου, από την άλλη, έπαιξαν “BATTLE OF THE BRAINS”. Τα παιδιά άκουγαν μια λέξη στα Αγγλικά και στη συνέχεια , έβρισκαν την αντίστοιχη λέξη στην ευρωπαϊκή γλώσσα που είχαν μελετήσει… σωστή μονομαχία ! 

Στο μάθημα των Γαλλικών, οι μαθητές των 2 τάξεων του Γυμνασίου έπαιξαν το παιχνίδι ταχύτητας, αντίληψης και γνώσεων «LE FACTEUR». Χωρισμένοι σε ομάδες, έλαβαν έναν φάκελο με 40 μηνύματα, τα οποία σχετίζονται με την γλώσσα, την ιστορία και την παράδοση 20 ευρωπαϊκών κρατών. Έπρεπε λοιπόν να μοιράσουν τα σωστά μηνύματα στους σωστούς φακέλους-κρατών, διανύοντας ένα τμήμα της σχολικής αυλής στη μέγιστη δυνατή ταχύτητα ! Συνεργασία, συντονισμός και υψηλή ποιότητα γνώσεων ήταν τα χαρακτηριστικά των νικητών ! 

Με τα παιχνίδια αυτά τα παιδιά μας συνεργάστηκαν και έμαθαν τι σημαίνει να είσαι μέλος της Ευρώπης με έναν ασυνήθιστο και διασκεδαστικό τρόπο. 

Ice creams και croissant μοιράστηκαν ως έπαθλο στους νικητές. Και του χρόνου!


Creative Writing Competition 2019-2020

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Ενημέρωση Φεβρουαρίου

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας