Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

HMCE


Το πρόγραμμα HARVARD MODEL CONGRESS EUROPE προσφέρει μία ασύγκριτη εκπαιδευτική εμπειρία σε ταλαντούχους μαθητές Λυκείου από όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο, αρκετές εκατοντάδες μαθητές συγκεντρώνονται με σκοπό να δουλέψουν πάνω σε θέματα που αφορούν στην αμερικάνικη κυβέρνηση, σε διεθνείς οργανισμούς και να μάθουν το νόημα της δημοκρατικής πολιτικής διαδικασίας μέσω μιας συναρπαστικής εμπειρίας «ρητορικού λόγου» - διαλόγου.


Οι μαθητές συζητούν δημόσια για παγκόσμια θέματα, διαμορφώνοντας οι ίδιοι πολιτικά προγράμματα. Οι καλά οργανωμένες επιτροπές τους εντρυφούν στην πραγματικότητα της δημοκρατικής διαδικασίας , προκαλώντας τους να ακολουθήσουν δρόμους συμβιβαστικούς υποστηρίζοντας τα συμφέροντα των ψηφοφόρων τους. Το πρόγραμμα προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία σε μαθητές για να εξασκήσουν τον προφορικό τους λόγο αλλά και τον γραπτό στα Αγγλικά. Το συνέδριο φιλοξενεί μαθητές με ποικίλα επίπεδα γνώσης της αγγλικής γλώσσας (από αυτόχθονες της γλώσσας έως και μαθητές που ακόμα καλλιεργούν τις γλωσσικές τους δεξιότητες).



Η ποικιλομορφία μαθητών και προσωπικού του HMCE τους βοηθάει να προσεγγίσουν σημαντικά ζητήματα από διαφορετικές απόψεις. Το σκληρά εκπαιδευμένο προσωπικό του HARVARD με ειδικές γνώσεις πάνω σε διάφορους τομείς, δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για ένα διασκεδαστικό και ταυτόχρονα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε αυτές τις 3 ημέρες του συνεδρίου. Το HMCE έχει ως στόχο να προετοιμάσει την επόμενη γενιά των αρχηγών της Δημοκρατίας και των πολιτών του Κόσμου. 



Οι μαθητές του Κολεγίου μας προετοιμάζονται σκληρά καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Τη προσπάθειά τους αυτή ενισχύει το Αμερικανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης και ειδικότερα η Γενική Πρόξενος Ms. Rebecca Fong, τον οποίο και επισκέπτονται οι μαθητές μας μία φορά τον μήνα για περίπου 3 ώρες. Ο Πρόξενος όχι μόνο ενημερώνει και συζητά με τους μαθητές θέματα της επικαιρότητας αλλά τους συμβουλεύει πάνω σε τρόπους παρουσίασης και έκθεσης των ιδεών τους. Επιπρόσθετα, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να συναντούν διπλωμάτες και καθηγητές οι οποίοι με τη σειρά τους συζητούν και επεξηγούν στους μαθητές τα θέματα του Συνεδρίου. Οι συναντήσεις με τις υπεύθυνες καθηγήτριες γίνονται ατομικά ή και σε ομάδες 1 φορά την εβδομάδα (Κάθε Παρασκευή 13:30-16:30).



Οι μαθητές του Κολεγίου μας έχουν κερδίσει υποτροφίες και αριστεία για την άψογη παρουσία τους στα συνέδρια τα οποία αριθμούν πάνω από 400 μαθητές από 18 χώρες του κόσμου ετησίως. Το πρόγραμμα υποστηρίζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Κολεγίου



Με αυτές τις διακρίσεις το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» αριθμεί 32 βραβεία από το 2006 έως το 2018 και διατηρεί την πρώτη θέση πανελλαδικά, παραμένοντας ένα από τα πιο ισχυρά σχολεία στους αγγλόφωνους αγώνες επιχειρηματολογίας-αντιλογίας παγκοσμίως.




Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας