Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Θεατρική Αγωγή


Το 2004 το Αγγλικό Τμήμα του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» αποφάσισε να εισαγάγει στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό του το πρόγραμμα θεατρική αγωγή, το οποίο συνεχίζεται και θα συνεχίζεται καθώς η επιτυχία του στηρίζεται στην καινοτομία που τον χαρακτηρίζει ως πρόγραμμα και αφού έχει βραβευθεί με το Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών 2005. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να μπουν στον καταπληκτικό κόσμο του παραμυθιού, της φαντασίας, της ιστορίας και να γίνουν για λίγο συγγραφείς, κριτικοί και ηθοποιοί. Τα πιο θετικά αποτελέσματα είναι αδιαμφισβήτητα, η προθυμία και το μεράκι ακόμα και των πιο απρόθυμων μαθητών που είδαν τη γλώσσα σαν το διαβατήριο που θα τους ταξιδέψει σε χώρους που δε πίστευαν ποτέ ότι συμβιώνει αρμονικά η αγγλική γλώσσα και το παραμύθι. 

Οι παραστάσεις που έχουν ανεβάσει οι μαθητές μας σημειώνουν μοναδική επιτυχία και τραβούν το ενδιαφέρον και των μέσων μαζικής επικοινωνίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις ακόλουθες παραστάσεις:

-      «Viens danser and sing with us tonight» μια αγγλογαλλική παράσταση που βασίστηκε σε σενάριο    που έγραψαν οι ίδιες οι καθηγήτριες Αγγλικών και Γαλλικών.
-      «Theseus and the Minotaur», παράσταση που ανέβηκε στο Θέατρο Χιλής με χορηγία του εκδοτικού οίκου Burlington Books.
-      «Robin Hood», παράσταση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της αποφοίτησης της Στ΄ Δημοτικού.
-      «What is Christmas all about» από μαθητές της Β΄ Δημοτικού στα πλαίσια της Χριστουγεννιάτικης γιορτής.
-      «Gulliver in Lilliput».
-      «The princess and the pea», μαθητές Α΄ και Β΄ Δημοτικού στα πλαίσια της έκθεσης Kid and Fun.
-      «Snakes can’t….hop», γραμμένο από την Υπεύθυνη του Αγγλ. Τμήματος Δημοτικού για τους μαθητές της Ε΄ Δημοτικού, στα πλαίσια του προγράμματος “Fight Racism”.
-      «Wizard of Oz», από μαθητές της ΣΤ’ τάξης.
-      «Teen Angel», θεατρική ομάδα Γυμνασίου - Λυκείου
-      «The Boxers», θεατρική ομάδα Γυμνασίου - Λυκείου
-      «The Hysterical History of the Trojan War”θετρική ομάδα Γυμνασίου-Λυκείου (Πρώτο Μαθητικό βραβείο, Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικής Δημιουργικότητας , Σαν Ρέμο 2010).
-       «The Hunchback of Notre Dame», θεατρική ομάδα Γυμνασίου - Λυκείου 
-      «Macbeth-Unconventional», θεατρική ομάδα Γυμνασίου - Λυκείου  
-      «Super Dead Man», High school Junior Drama Club
-      «Animal Farm», Θεατρική ομάδα Γυμνασίου-Λυκείου
 


         


Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάλυση των κειμένων γίνεται σε ώρες διδασκαλίας αγγλικών και ότι όλες οι παραστάσεις ανεβαίνουν μόνο στα Αγγλικά.Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Φιλολογικοί Αγώνες

Παρουσίαση Κολεγίου

Ενημέρωση Ιουνίου


Creative Writing Competition 2018-2019

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας