Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Αγγλικών


Oι μαθητές του Δημοτικού αλλά και του Γυμνασίου μας εκπονούν κάθε χρόνο projects Διαθεματικής Προσέγγισης Διδασκαλίας με τη βοήθεια των Καθηγητών Αγγλικής, Πληροφορικής, Καλλιτεχνικών και Μουσικής.
 



Μέσα από το μάθημα λογοτεχνίας και την προσωπική έρευνα, το Αγγλικό Τμήμα θέτει ως στόχο την πολύπλευρη εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας σε όλες τις βαθμίδες μέσα από ένα ζωντανό εκπαιδευτικό περιβάλλον που καλύπτει όλα τα γνωστικά επίπεδα και δεξιότητες των μαθητών μας.



Ειδικότερα, οι μαθητές μας, εκδίδοντας εφημερίδες και Cd-ROMs τόσο με λογοτεχνικά έργα, ταινίες όσο και με θέματα περιβάλλοντος, παραδόσεων λαών μαθαίνουν να εξερευνούν τον κόσμο με μοναδικό εργαλείο την αγγλική γλώσσα.





Παρουσίαση Προγραμμάτων:
1. “A glance at the world, ηλεκτρονική παρουσίαση μαθητών με θέμα τις χώρες του κόσμου.
2. “Festivals of Britain, ηλεκτρονική παρουσίαση μαθητών με θέμα την Αγγλία.
3. “Dead Poets’ Society, ηλεκτρονική παρουσίαση μαθητών και συμμετοχή στην Ημέρα Ποίησης του Κολεγίου με βάση την ομώνυμη ταινία.
4. “When the last of the Mohicans embarked on a journey to the centre of the earth, ηλεκτρονική παρουσίαση μαθητών πάνω σε δύο λογοτεχνικά έργα.
5. The three musketeers, ηλεκτρονική παρουσία μαθητών με θέμα το συγκεκριμένο λογοτεχνικό έργο.
6. Billy Elliot : διαθεματική προσέγγιση της ομώνυμης κινηματογραφικής ταινίας σε συνεργασία με την Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος».
7. The EmperorsClub: διαθεματική προσέγγιση της ομώνυμης κινηματογραφικής ταινίας σε συνεργασία με την Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος».
8. SOS planet, ηλεκτρονική παρουσίαση μαθητών Ε΄ Δημοτικού με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος.
9. Fight Racism with Us, εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα το ρατσισμό που δούλεψαν όλοι οι μαθητές του Δημοτικού 
10. “Anti-smoking Campaign” : Εκπαιδευτικό πρόγραμμα  με θέμα «Υγεία-Κάπνισμα-Βλαβερές Συνέπειες-Ενημέρωση». Διαθεματική προσέγγιση , θεατρική παράσταση.


11. Μελέτη και διαθεματική προσέγγιση λογοτεχνίας: The Challenge, Danger at Shark Rock, the Picture of Dorian Gray, The Phantom of the Opera, Sherlock Holmes, A Dream Come True, Around the World in Eighty Days, White Fang, Black Beauty, Martin Luther King, Amistad, Romeo and Juliet, Sherlock Holmes and the Red Circle, Frankenstein, Oliver Twist, Wuthering Heights , The Turn of the Screw, The Great Gatsby, Macbeth, Sherlock Holmes and the Red Circle.




12.Incredible Volunteers”, Πρόγραμμα Εθελοντισμού .
13. Photo Contest”, Διαγωνισμός Φωτογραφίας σε συνεργασία με τα λασαλιανά σχολεία Αλίμου και Σύρου.
14. Δημιουργία Blog http://www.lasallenglish-elementary.blogspot.com
15. Ο γύρος του κόσμου με τον Flat Stanley: οι μαθητές του Δημοτικού ταχυδρομούν τον Flat Stanley σε φίλους και συγγενείς του εξωτερικού και αναφέρουν κάθε φορά στην τάξη πού έχει ταξιδέψει ο αγαπημένος τους ήρωας. Το συγκεκριμένο project σημείωσε τεράστια επιτυχία στο εξωτερικό και ο εμπνευστής του έλαβε το βραβείο «Teaching Excellence» το 2001.
16. The Thrills and the Threats of the Internet”: Συμμετοχή των μαθητών μας στον εορτασμό της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2012 και παρουσίαση της έρευνάς τους στα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των Search Engines, Social Networking, Electronic Mail, Blogs και On-line Entertainment.
17. Παρουσίαση Θεατρικού Παραμυθιού: A Forest Full of Stories στο πλαίσιο του προγράμματος Comenius με θέμα “Let The Forests Breathe”.
18. “SOPHIA”: κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους με τους μαθητές της Ε’ Δημοτικού, βασισμένη σε πρωτότυπο σενάριο του τμήματος Αγγλικών Σπουδών του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ». Η ταινία επιλέχθηκε να προβληθεί στο 8ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους PSAROKOKALO, στο επίσημο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα PSAROLOCO. (Πατήστε στο σύνδεσμο για να παρακολουθήσετε την ταινία www.youtube.com/watch?v=7JIz4JaQzgY)
19. Children’s rights: Διαθεματικό πρόγραμμα εναρμονισμένο με το έργο του Εκπαιδευτικού, Επιστημονικού και Πολιτιστικού Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNESCΟ), με σκοπό τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν και να γνωρίσουν τα δικαιώματά τους. Οι μαθητές κάνουν έρευνα, ppt παρουσιάσεις, ραδιοφωνικές εκπομπές, γράφουν ποιήματα και τραγούδια, φιλοτεχνούν ημερολόγια και αφίσες
 20. 4ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής ‘When ‘’I’’ is replaced by ‘’WE’’, even i-llness becomes we-llness’’.


21. 1ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής ‘’Sometimes Later is Too Late.’’ Διαγωνισμός για μαθητές Γυμνασίου από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας και Περιφέρειας, στις κατηγορίες διήγημα και ποίημα.


22. 1ος Λασαλιανός Διαγωνισμός Ορθογραφίας για μαθητές της Β’ Γυμνασίου, με τη συμμετοχή των σχολείων του Αγίου Παύλου-Πειραιά και Ουρσουλινών- Αθήνα (1st Lasallian Spelling Bee Competition).


23. Jeopardy Game: Παιχνίδι γνώσεων για τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου


24. «Αστικά Πεδία σε Μετάβαση» –“Urban Environments in Transition” : Γλωσσικό εργαστήρι σε συνεργασία με μία ομάδα φοιτητών και καθηγητών του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) που συνδέει την Αμερικανική Λογοτεχνία και Πολιτισμό με τη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας (ELT), μέσω μίας σειράς θεμάτων που άπτονται του αστικού περιβάλλοντος δίνοντας έμφαση στη δημιουργική σκέψη, φαντασία και συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων μαθητών. 
25. Global Gateways Πρόγραμμα πολιτιστικής εμβάθυνσης για εκπαιδευτικούς σε συνεργασία με το Indiana University των Η.Π.Α .
a. Ο κ. Alex Burtner είναι ο πρώτος Αμερικανός φοιτητής επί πτυχίω που είχε την ευκαιρία να κάνει την πρακτική του εξάσκηση ως εκπαιδευτικός στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» (σχολική χρονιά 2013-2014) και να συνεργαστεί με το τμήμα Αγγλικών Σπουδών, τόσο στο πλαίσιο της σχολικής τάξης σε όλες τις βαθμίδες όσο και σε εξωσχολικές δραστηριότητες.


b. Για δεύτερη συνεχή χρονιά (2014-2015) το Κολέγιο "ΔΕΛΑΣΑΛ" και το τμήμα Αγγλικών σπουδών, συνεργάστηκαν με το Indiana University των Η.Π.Α στο πλαίσιο του προγράμματος πολιτισμικών σπουδών Global Gateways. Οι φοιτήτριες επί πτυχίω, Michael Strawn και Sophia Rigopoulos, βοήθησαν τους μαθητές μας να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους μέσω της επαφής τους με τον Αμερικανικό πολιτισμό και τρόπο σκέψης.


c. Η επιτυχημένη πορεία της συνεργασίας μας με το Indiana University των Η.Π.Α, συνεχίστηκε και φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά. Η φοιτήτρια επί πτυχίω, Jordyn Doyle είχε τη χαρά να μεταφέρει με έναν άκρως διασκεδαστικό, και συνάμα εκπαιδευτικό τρόπο, τον  Αμερικανικό πολιτισμό και κουλτούρα στους μαθητές του κολεγίου “ΔΕΛΑΣΑΛ”.

d. Για τέταρτη χρονιά το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» και το τμήμα Αγγλικών σπουδών συνεργάστηκαν με το Indiana University  και το Penn State University των Η.Π.Α . και φιλοξένησαν τις  φοιτήτριες επί πτυχίω, Taylor Simpson και Courtney Bauer  κατά το χειμερινό και εαρινό εξάμηνο αντίστοιχα.

e. Για Πέμπτη χρονιά το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» και το τμήμα Αγγλικών σπουδών, στο πλαίσιο της πολιτισμικής εμβάθυνσης και συνεργασίας με το Indiana University των Η.Π.Α . φιλοξένησε τις φοιτήτριες επί πτυχίω, Alyssa Hartman και Mackenzie Karl για την πρακτική τους άσκηση.

26. Harvard Model Congress Εurope: Προετοιμασία μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου πάνω σε θέματα που αφορούν την αμερικάνικη κυβέρνηση, διεθνείς οργανισμούς και γενικότερα τη δημοκρατική πολιτική διαδικασία μέσω μιας συναρπαστικής εμπειρίας ρητορικού λόγου - διαλόγου. Συμμετοχή μαθητών στο Ετήσιο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ

27. Harvard Model Congress Boston: Συμμετοχή στο ετήσιο Παναμερικανικό Μαθητικό Συνέδριο Ρητορικής και Αντιλογίας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ στη Βοστόνη, των Η.Π.Α.



28. ‘’US Consulate General’’ : Ετήσια επίσκεψη στο γενικό Προξενείο των Η.Π.Α στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Harvard Model Congress.

 

29. Influential People Project: Η Α’ Λυκείου ερευνά τη ζωή και τα επιτεύγματα διάσημων προσωπικοτήτων όπως ο Charlie Chaplin, George Papanikolaou, Rudolf Nureyev, Pablo Picasso, Rosa Parks, Marie Curie, Stephen Hawking, Muhammad Ali κ.τ.λ

30.  Respect Diversity- Say NO to bullying: Οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου παρουσίασαν τις εργασίες τους στα πλαίσια του 2ου πανελλήνιου διαγωνισμού με όνομα "Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό". Ο διαγωνισμός συνδιοργανώνεται κάθε χρόνο από το Βρετανικό συμβούλιο και το Διεθνές κέντρο Ολυμπιακής εκεχειρίας.

31. Future Competition: Οι μαθητές του Λυκείου παρουσιάζουν ψηφιακά την πόλη του Μέλλοντος, στο πλαίσιο του διαγωνισμού με όνομα ‘’ Future Competition’’, που διοργανώθηκε από το Βρετανικό Συμβούλιο.


32. Ευρωπαϊκή μέρα γλωσσών: Παρουσιάσεις ξενόγλωσσων ομιλητών, γλωσσικοί διαγωνισμοί και παιγνιώδη quiz με στόχο την αποδοχή της διαφορετικότητας και τον αλληλοσεβασμό που πηγάζει απο τις 100 γλώσσες που μιλιούνται αυτή την εποχή στην Ευρώπη.


33. School of the Future: Ημερίδα στο πλαίσιο της συγκριτικής μελέτης του εκπαιδευτικού συστήματος άλλων λαών με τη συνεργασία Νορβηγών εκπαιδευτικών.


34. Film Project: Η Β’ Λυκείου ερευνά φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα όπως η απονομή δικαιοσύνης και το δικαστικό σύστημα, η βία στην Αμερική, το σύστημα υγείας, η γενοκτονία και πολλά άλλα, κάνοντας ιστορικές αναδρομές και ανιχνεύοντας το αποτύπωμα που άφησαν στην 7η Τέχνη. Η έμπνευση τους αντλείται μέσα απο ταινίες και ντοκυμαντέρ βασισμένα σε πραγματικές ιστορίες όπως, το Hotel Rwanda, In the Name of the Father, The Pianist κτλ.

35. Banksy Project: Οι μαθητές της Α’ Λυκείου προσεγγίζουν και αναλύουν σύγχρονα κοινωνικά θέματα, όπως ο υπερκαταναλωτισμός και η μετανάστευση, έχοντας ως κύρια πηγή έμπνευσης τα γκράφιτι του γνωστού, αλλά ανώνυμου, καλλιτέχνη με το όνομα Banksy.


36. Music Genre Project: Οι μαθητές της Β’ Λυκείου, μέσω μιας ετήσιας ανάλυσης, κάνουν έρευνα πάνω σε ετερόκλιτα είδη μουσικής ανά τον κόσμο, παρουσιάζοντας τις εργασίες τους.

37. Literature Analysis: Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, αναλύουν ενδελεχώς κλασσικά αριστουργήματα της Λογοτεχνίας, όπως το ‘’The Portrait of Dorian Gray’’, του Oscar Wilde, και το ‘’Rhinoceros’’, του Eugene Ionesco.


38. English Critics’ Guild: Οι Αγγλόφωνοι βιβλιοφάγοι του Κολεγίου "ΔΕΛΑΣΑΛ" καλλιεργούν τη σκέψη τους και απολαμβάνουν ποικίλα λογοτεχνικά ταξίδια και δωρεάν παραστάσεις στο ΚΘΒΕ, μεσα από τα βιβλία που δανείζονται από τη βιβλιοθήκη μας.

39. Online διαδραστικός διαγωνισμός διηγήματος: Οι μαθητές της Β΄Γυμνασίου ασχολήθηκαν με τη συγγραφή ψηφιακού μυθιστορήματος, με κύριο εργαλείο την Αγγλική γλώσσα και τη πλατφόρμα του Storybird.

40. Peace Jam Youth Leadership Conference: Οι μαθητές της Α’ Λυκείου συνεργάστηκαν με μέντορες από χώρες, όπως η Γκάνα και η Αγγλία, γύρω από το φλέγον θέμα της μετανάστευσης.


41. Cultural Vigor Project- E-twinning project with Norway: Οι μαθητές της Β’ Λυκείου συνεργάστηκαν με το Brattvåg ungdomsskule της Νορβηγίας, στα πλαίσια ετήσιας μελέτης των πολιτισμικών διαφορών ανά τον κόσμο.
42. Embracing our Differences’’’:   H Β΄Λυκείου συμμετέχει σε έναν πρωτοποριακό διαγωνισμό από την Φλόριντα, των Η.Π.Α. Χρησιμοποιώντας τη μετασχηματιστική δύναμη των Τεχνών, οι μαθητές εκπαιδεύονται  και, συγχρόνως,  εμπνέονται την δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.


43. ’’Interactive Kahoot Game’’: Ένα Νορβηγικό διαδραστικό κουίζ πολλαπλής επιλογής μέσω μιας ευφάνταστης εκπαιδευτικής πλατφόρμας.


44. ‘’Flipped Grammar Lessons’’: Μια εκπαιδευτική στρατηγική που αναστρέφει το παραδοσιακό περιβάλλον μάθησης. 

Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας