Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Une rencontre lasallienne - Si loin mais, en fait, si proches !


Οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου είχαν την χαρά να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν στα γαλλικά με την κ. Lucie FONTAINE και την κ. Audrey HILARIO, φοιτήτριες του Λασαλιανού δικτύου από την Réunion, campus La Salle SAINT-CHARLES, οι οποίες επισκέφτηκαν το σχολείο μας την Τετάρτη 8-12-2021.

Οι δύο κυρίες συναντήθηκαν πρώτα με τον frère Nicolas ο οποίος τους μίλησε για την ιστορία των frères στην Ελλάδα και, ιδιαίτερα, στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια, συναντήθηκαν με τους μαθητές μας στους οποίους παρουσίασαν το μακρινό νησί της Ρεϋνιόν και μίλησαν για την εμπειρία τους, ως μαθητριών και πλέον ως φοιτητριών σ’ ένα λασαλιανό εκπαιδευτικό ίδρυμα. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στα όσα ενδιαφέροντα άκουσαν θέτοντας πολλές ερωτήσεις στις δύο φιλοξενούμενες.

Η λασαλιανή αυτή συνάντηση ήταν σε άμεση σχέση με τον ετήσιο εκπαιδευτικό μας στόχο: να βλέπουμε την καρδιά και όχι το «φαίνεσθαι». Τα παιδιά συνειδητοποίησαν ότι, όσες διαφορές και να υπάρχουν, αυτές δεν χωρίζουν τους ανθρώπους, όσο μακριά και να βρίσκονται ο ένας από τον άλλον. Μέσα σε ένα Παγκόσμιο Εκπαιδευτικό Οργανισμό όπως ο Οργανισμός «LaSalle» οι διαφορές είναι πλούτος!! Merci Audrey ! Merci Lucie !



Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας