Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020

Η «Νέμεσις» και η «Έρις»… στις Εικονικές Δίκες «Πρωταγόρας»

Δύο ομάδες μαθητών της Β΄ Λυκείου του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» συμμετείχαν στον Β΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό, Εικονικές Δίκες «Πρωταγόρας», του Εκπαιδευτικού Μη-Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Άφιξις». Ο εν λόγω Διαγωνισμός έλαβε χώρα στο συγκρότημα των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου, και έδωσε για πρώτη φορά την ευκαιρία στους μαθητές μας να βιώσουν την εμπειρία της υγιούς αντιδικίας και αντιλογίας. 

Οι ομάδες μας, Νέμεσις και Έρις, διαγωνίστηκαν σε τρεις διαδοχικές εικονικές δίκες, αναλαμβάνοντας ρόλους δικηγόρων και μαρτύρων, και υπερασπίστηκαν με ζήλο τις υποθέσεις που τους ανατέθηκαν, επιχειρώντας να πείσουν το Προεδρείο του «Δικαστηρίου» με τη δύναμη του λόγου και των επιχειρημάτων τους. 

Οι υποθέσεις, καθημερινές και άκρως ενδιαφέρουσες, βασισμένες σε πραγματικά ζητήματα που διχάζουν την κοινή γνώμη, έδωσαν το ερέθισμα στους μαθητές μας να εργαστούν ομαδικά και να ενεργοποιήσουν την κριτική τους σκέψη, ώστε να επιχειρηματολογήσουν με παρρησία, δυναμισμό, ευγένεια και, κυρίως, σεβασμό προς τους αντιπάλους τους. 

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Λυκείου: Π. Χ., Π. Σ., Σ. Ε., Σ. Ζ., Τ. Α. (Νέμεσις) και Γ. Μ., Κ. Ν., Π. Κ., Χ. Κ. (Έρις), που, μολονότι δεν προκρίθηκαν στην τελική φάση του Διαγωνισμού, διακρίθηκαν για την αγωνιστικότητα, τη συνεργασία και την ευγένειά τους, καθώς και στην κ. Ιωαννίδου Αναστασία, φιλόλογο, που ήταν η συντονίστρια του προγράμματος.
Ενημέρωση Μαΐου


Creative Writing Competition 2020-2021

Φιλολογικοί Αγώνες

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας