Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017

Επίσκεψη στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOHSIS και στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Θέρμης

Την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου επισκέφτηκαν το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ». 

Σκοπός της συγκεκριμένη επίσκεψης ήταν οι μαθητές να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω σε θέματα που αφορούν την τεχνολογία και τις διάφορες μορφές της και να συμμετάσχουν ενεργά, μέσω της διάδρασης, σε τεχνολογικά πειράματα, των οποίων τα αποτελέσματα έχουν αλλάξει την ποιότητα ζωής μας.

Πιο συγκεκριμένα, παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εισαγωγή στην Νανοτεχνολογία». Σκοπός του προγράμματος είναι να εισάγει τους μαθητές στην κόσμο της νανοτεχνολογίας και να την αναγνωρίσουν ως την επιστήμη που στοχεύει στη βελτίωση υλικών, προϊόντων και διαδικασιών προς όφελος του ανθρώπου. 

Οι μαθητές γνώρισαν τις έννοιες της νανοκλίμακας, του νανόκοσμου και των νανοδομών, όπως συναντώνται στη φύση. Δουλεύοντας σε ομάδες πειραματίστηκαν με υδρόφιλα και υδρόφοβα φυσικά υλικά. Μελέτησαν πώς οι ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά των υλικών μπορούν να μεταβληθούν και να βελτιωθούν μέσω νανοεπεξεργασίας, ενώ, παράλληλα, ανακάλυψαν νέα υλικά με θαυμαστές ιδιότητες.

Στο δεύτερο μέρος της επίσκεψης τους επισκέφτηκαν το Πλανητάριο στο οποίο παρακολούθησαν την εκπαιδευτική ταινία «Εξωγήινοι Κόσμοι»

Στη συνέχεια, οι μαθητές επισκέφθηκαν το Περιβαλλοντικό Πάρκο Θέρμης, όπου είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την φύση, να αθληθούν στα γήπεδα του πάρκου και να κάνουν πικ-νικ στα κιόσκια του, απολαμβάνοντας έτσι μία ευχάριστη απόδραση από τη σχολική καθημερινότητα.

Creative Writing Competition 2020-2021

Φιλολογικοί Αγώνες

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Ενημέρωση Οκτωβρίου

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας