Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Στο συσσίτιο των Ιερών Ναών Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως και Αγίου Δημητρίου Συκεών


Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνουμε την πρώτη εθελοντική εργασία των μαθητών του Κολεγίου “ΔΕΛΑΣΑΛ” για το σχολικό έτος 2017-2018. Τη Δευτέρα, 6 και την Τρίτη, 7 Νοεμβρίου, οι μαθητές της Β΄ και της Α΄ Λυκείου του Κολεγίου μας επισκέφτηκαν αντίστοιχα τους ιερούς ναούς των Αγίου Γεωργίου Νεάπολης και Αγίου Δημητρίου Συκεών. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συνδρομή των μαθητών στη διανομή του συσσιτίου στους άπορους των συγκεκριμένων ενοριών. 

Πράγματι, οι μαθητές μας, με περισσή προθυμία και ευγένεια, βοήθησαν τις κυρίες της κάθε ενορίας στη συσκευασία και διανομή του φαγητού και με αγάπη, καλοσύνη και διακριτικότητα το πρόσφεραν σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Μεταμορφώθηκαν σε “διακόνους αγάπης”, όπως τους ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιερέας του Αγίου Δημητρίου, καθώς βίωσαν την έννοια της ανιδιοτελούς προσφοράς στην πράξη. Συγκινημένοι και προβληματισμένοι για το μέγεθος της φτώχειας που πλήττει κάποιους συνανθρώπους μας, οι μαθητές μας εξέφρασαν την επιθυμία να προσφέρουν ανάλογες υπηρεσίες πολύ σύντομα στο μέλλον. 

Το Κολέγιό μας, που πρεσβεύει και διδάσκει ότι στην κορωνίδα των αξιών βρίσκεται ο συνάνθρωπος, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, γλώσσας, κοινωνικής, οικονομικής και πνευματικής κατάστασης, νιώθει ιδιαίτερη χαρά, καθώς διαπιστώνει ότι με τις λασαλιανές διδαχές του συμβάλλει στη διάπλαση ενεργών πολιτών, με αξίες και όραμα για το μέλλον.








Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας