Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

3ο Συνέδριο Ελληνογαλλικών Σχολείων Ελλάδας


Επιλέγοντας σπουδές, επιλέγω και επάγγελμα; Η απάντηση στο καίριο αυτό ερώτημα δόθηκε με τον καλύτερο τρόπο από τους μαθητές και τις μαθήτριες των Ελληνογαλλικών σχολείων της Ελλάδας. Στόχος του 3ου Συνεδρίου, που διεξήχθη στο σχολείο Saint Paul στον Πειραιά, ήταν η καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος, του γόνιμου διαλόγου και της ρητορικής δεινότητας, με βασικό θέμα: «Επιλέγοντας σπουδές επιλέγω και επάγγελμα;»

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν με τις εισηγήσεις τριών, διακεκριμένων στον τομέα τους, επιστημόνων, οι οποίοι έδωσαν το έναυσμα στους συνέδρους για προβληματισμό. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας – ΕΣΕΕ, τόνισε τη μεγάλη συμβολή του εμπορίου στην ελληνική οικονομία και προέτρεψε τους μελλοντικούς επαγγελματίες να επενδύσουν στις ήδη υπάρχουσες οικογενειακές επιχειρήσεις. Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κ. Αργύρης Τζικόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων ΣΕΝ/ JA Greece. Στην εισήγησή του με θέμα: «Νεανική Επιχειρηματικότητα - Δημιουργώντας Μικρούς Επιχειρηματίες», ο κ. Τζικόπουλος παρουσίασε και προέβαλε το επιχειρηματικό πνεύμα των νέων, καθώς και την καινοτόμο δράση τους. Τέλος, η κ. Αικατερίνη Πραματάρη παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνας των φορέων ΕΥ, Εndeavor Greece και του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών στην ομιλία της με θέμα: «Εκπαίδευση, Επιχειρηματικότητα και Απασχόληση: Ζητείται προσέγγιση». 

Οι μαθητές – σύνεδροι, με τη σειρά τους, παρουσίασαν με μοναδικό τρόπο τη δουλειά τους, εμβαθύνοντας σε υποθέματα που αφορούσαν την επαγγελματική αποκατάσταση και εξέλιξη σε ένα περιβάλλον οικονομικής κρίσης και αστάθειας, τα κριτήρια επιλογής επαγγέλματος, τη συμβολή των φορέων κοινωνικοποίησης, καθώς και την επιλογή του εξωτερικού ως τόπου «διαφυγής» των νέων με σκοπό τις σπουδές και την επαγγελματική αποκατάσταση. Στις ομάδες εργασίας που ακολούθησαν, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και να καταλήξουν σε πορίσματα, τα οποία ανακοίνωσαν στην ολομέλεια οι συντονιστές της κάθε ομάδας εργασίας.

Το τελικό συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν συνοψίζεται στα παρακάτω: Μπορεί το επάγγελμα και οι σπουδές να μοιάζουν με δύο ευθείες παράλληλες σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας, όμως κάπου στην πορεία θα συναντηθούν, όταν η προοπτική θα τις ενώσει. 

Ανανεώνουμε, λοιπόν, το ραντεβού μας για το επόμενο συνέδριο!


Creative Writing Competition 2019-2020

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Ενημέρωση Φεβρουαρίου

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας