Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

«Εσύ, έχεις portfolio;»

Στην ερώτηση αυτή ένας μαθητής απαντάει «ναι, αλλά…» ή « όχι, γιατί..» και συνήθως ακολουθεί ένα αμήχανο χαμόγελο, ένας βαθύς αναστεναγμός ή και τα δύο. Ο λόγος είναι γιατί απλώς οι περισσότεροι μαθητές δεν αντιλαμβάνονται εγκαίρως την αξία και τη σπουδαιότητα που έχει το portfolio για τη μελλοντική τους ζωή και σταδιοδρομία.

Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για έναν φάκελο που περιέχει μια συλλογή εγγράφων

(πιστοποιητικά συμμετοχής, βραβεία ή διακρίσεις σε διαγωνισμούς, αγώνες, συνέδρια, παραστάσεις, εθελοντική δράση, κοινωνική προσφορά, υποτροφίες) που συνοδεύουν και αποδεικνύουν τις ικανότητες, τις δραστηριότητες, τα ταλέντα και τα ενδιαφέροντα που έχει επιδείξει ένας μαθητής στη διάρκεια των σχολικών του χρόνων.

Στις εποχές που διανύουμε, πολλοί είναι εκείνοι οι μαθητές που θα εισαχθούν στις ίδιες πανεπιστημιακές σχολές και θα ολοκληρώσουν τις ίδιες σπουδές, με άλλα λόγια, θα διαθέτουν τα ίδια ακαδημαϊκά προσόντα . Όμως, εκείνο που θα διαφοροποιήσει αυτούς τους μαθητές από τους όμοιούς τους και θα ελκύσει την προσοχή μελλοντικών εργοδοτών ή άλλων οργανισμών είναι οι πτυχές της προσωπικότητάς τους, όπως διαφαίνονται μέσα από το portfolio τους.

Ο φάκελος αυτός είναι μια ζωντανή, διαρκώς ανανεούμενη έκθεση των επιτευγμάτων, δράσεων και εμπειριών ενός νέου ανθρώπου και εμπλουτίζεται, παράλληλα, με την εξέλιξη του κατόχου του.

Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» είναι υπέρμαχος αυτού του θεσμού και φροντίζει , ώστε κάθε μαθητής να ενθαρρύνεται, από το σχολείο, κι ακόμη περισσότερο από την οικογένειά του, και να «χτίζει» το προσωπικό του portfolio.

Έτσι, από τη σχολική χρονιά 2016-17, οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου διατηρούν έναν ατομικό φάκελο στη Βιβλιοθήκη του σχολείου, στον οποίο θα συγκεντρώνουν όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν την πολύπλευρη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους, στη διάρκεια των έξι χρόνων της φοίτησής τους στο σχολείο. Στόχος μας είναι να εξοικειώσουμε τα παιδιά μας με αυτήν τη σύγχρονη μέθοδο αυτοανακάλυψης και δόμησης της αυτοπεποίθησής τους και να τους διδάξουμε έναν εξαιρετικό τρόπο να οργανώνουν τις επιτυχίες, τους στόχους και τις φιλοδοξίες τους. Στο τέλος της Γ΄ Λυκείου, στον κάθε μαθητή, μαζί με το απολυτήριό του, θα παραδίδεται και αυτός, ο ιδιαίτερα πολύτιμος, φάκελος, με την ευχή να του ανοίξει τους δρόμους που ονειρεύτηκε να διαβεί και για τους οποίους κατέβαλε τόσους κόπους.

Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Φιλολογικοί Αγώνες

Παρουσίαση Κολεγίου

Ενημέρωση Οκτωβρίου


Creative Writing Competition 2019-2020

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας