Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Εκπαιδευτικά Ταξίδια



Εκπαιδευτική κρουαζιέρα: FrenchShip 

To FrenchShip είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαιδευτικών ανταλλαγών που πραγματοποιείται στα πλαίσια του παγκόσμιου δικτύου λασαλιανών σχολείων “Lasalle International”. Περιλαμβάνει μια εκπαιδευτική κρουαζιέρα με ιστιοπλοϊκά και πολλές οικολογικές κι αθλητικές δραστηριότητες, πάντα με σημείο αναφοράς το νερό και τη θάλασσα. Από το 2010, τα ιστιοπλοϊκά της λασαλλιανής φιλίας ταξιδεύουν στη Βρετάνη της Γαλλίας, στα παράλια της Τουρκίας και στο βόρειο Αιγαίο. 
 





2011,2012 στο Θαλάσσιο Πάρκο Β. Σποράδων και στα Νότια Παράλια της Τουρκίας 


2015, στη Βρετάνη Γαλλίας 

h


C’est par l’échange que l’on change !

Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» δραστηριοποιείται στα προγράμματα εκπαιδευτικών ανταλλαγών εδώ και δύο δεκαετίες. Μαθητές του Κολεγίου έχουν φιλοξενηθεί σε οικογένειες τα τελευταία χρόνια στο Παρίσι, στην Aβινιόν, στη Βαλάνς, στο Στρασβούργο, στο Σαιντ-Ετιέν, στο Σινέ (Βέλγιο) κ.α. 

Κατά την διάρκεια του εκπαιδευτικού ταξιδιού, οι μαθητές με συνοδούς έμπειρους καθηγητές του Κολεγίου, συμμετέχουν τόσο στη σχολική καθημερινότητα όσο και στην οικογενειακή ζωή των Γάλλων. Έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε διάφορες γαλλικές πόλεις, να γνωρίσουν τα αξιοθέατα και να συναναστραφούν με τους κατοίκους. 

Σ’ ένα κλίμα αδερφοσύνης και αλληλοσεβασμού των παραδόσεων, οι Έλληνες ξεναγούνται από τους Γάλλους και αντίστροφα, θαμάζουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, διασκέδασαν με υπαίθρια παιχνίδια και ταξιδεύουν στους ρωμαϊκούς χρόνους. Συνειδητοποιούν τέλος, το μεγαλείο της ίδιας τους της χώρας. 

Είναι σίγουρο ότι το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών ανταλλαγών κάνει βιωματική την εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας, επιτρέπει στους μαθητές να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τους άλλους, να αναλαμβάνουν ευθύνες και να γίνονται πρωταγωνιστές στη μόρφωσή τους.








Το νέο πρόγραμμα ανταλλαγών και αδερφοποίησης του Τμήματος Γαλλικών Σπουδών

Ο διευθυντής του Λασαλιανού Κολεγίου De La Salle à l’Aigle, της Grenoble, επισκέφτηκε το σχολείο μας και συναντήθηκε με τους καθηγητές και τους μαθητές στο πλαίσιο του νέου προγράμματος Λασαλιανών Ανταλλαγών που ετοίμασε το Τμήμα Γαλλικών Σπουδών του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ».

Ο κ. Dias Da Costa είχε συναντήσεις με τους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου μας και έδωσε συνέντευξη στη δημοσιογραφική ομάδα της Μαθητικής Πένας. Σε αυτές τις συναντήσεις – συζητήσεις, έγινε μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση της αξίας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων ανταλλαγών. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να του θέσουν ερωτήσεις για την σχολική καθημερινότητα των Γάλλων, αλλά και τις απορίες τους για το σχολείο που διευθύνει, όπως και για την Grenoble, μια πόλη στους πρόποδες των Άλπεων, που έχει εξελιχθεί σε σημαντικό διεθνές επιχειρηματικό κέντρο.

Τόσο ο κ. Dias Da Costa, όσο και οι μαθητές μας είναι ενθουσιασμένοι από τη γνωριμία. Αυτή η πρώτη επαφή μάς δίνει μεγάλη χαρά, αφού και η τρίτη Λασαλιανή Αδερφοποίηση γίνεται πραγματικότητα !

Επομένως, το πρόγραμμα των Λασαλιανών Ανταλλαγών στη Γαλλία ετοιμάζεται και … πολύ σύντομα θα σας ανακοινωθεί !



Μαθαίνω ταξιδεύοντας


To πρόγραμμα «Μαθαίνω ταξιδεύοντας» είναι μια εναλλακτική πρόταση θερινών διακοπών. 

Στο Κολέγιο Impérial, που ήταν το θερινό ανάκτορο του Τσάρου στην Κυανή Ακτή, στην κοσμοπολίτικη Νίκαια, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν στη γαλλική γλώσσα και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σ’ ένα προσεγμένο, αυθεντικό, γαλλικό περιβάλλον. 


Συγκεκριμένα, παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα 2 εβδομάδων με γλωσσικές, αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες και συναναστράφηκαν με γαλλόφωνους νέους από διάφορες χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας.


Καλοκαίρι στις γαλλικές Άλπεις, «La Ruche»

Το καλοκαιρινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα "Colonie en Haute-Savoie" διοργανώνεται από το Τμήμα Γαλλικών Σπουδών του Κολεγίου "De La Salle" και γίνεται στις γαλλικές Άλπεις, σε ξενώνα βουνού του Λασαλιανού δικτύου. Το πρόγραμμα είναι συγχρόνως γλωσσικό, αθλητικό και πολιτιστικό, βοηθάει τα παιδιά να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά τις πρώτες ημέρες των καλοκαιρινών τους διακοπών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εξασκηθούν στη γαλλική γλώσσα σ’ ένα προσεγμένο, αυθεντικό, γαλλικό περιβάλλον.




Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας